Richtlijnen en vereisten voor gezinnen om in aanmerking te komen voor het federale leningaanpassingsprogramma

Voor die meer dan zes miljoen huizen die in de komende jaren te maken kunnen krijgen met afscherming, is er hulp van de federale overheid voor u beschikbaar. Ze hebben een programma voor het wijzigen van leningen bedacht om gezinnen te helpen die het risico lopen hun huis te verliezen door gedwongen verkoop. Er is in totaal 75 miljard dollar aan dit programma besteed, waarvan een deel zal gaan naar aanpassingen van leningen en een ander deel naar herfinanciering. In totaal hoopt de regering tot negen miljoen gezinnen te helpen.

Hoewel deze fondsen niet zomaar worden uitgedeeld aan gezinnen die mogelijk in nood verkeren, is het niet zo hopeloos om ze aan te vragen. Huiseigenaren kunnen deze leningwijziging aanvragen door de aanvraag in te vullen en voorbereid te zijn met verschillende documenten, zoals hun meest actuele loonstrookjes, de laatste federale belastingformulieren die ze hebben ingediend en een bewijs van waarom ze deze financiële problemen ondervinden.

Voordat gezinnen zich aanmelden, moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. De basiskwalificaties zijn als volgt:

o De lening moet gedateerd zijn vóór 1 januari 2009.

o De lening moet betrekking hebben op huidige primair bewoonde woningen.

o Het hoofdbedrag dat op de woning verschuldigd is, mag de door de federale overheid vastgestelde limieten niet overschrijden.

o U mag geen faillissement hebben aangevraagd

o U mag geen tweede hypotheek aanvragen

Deze primaire regels zijn gemakkelijk te volgen en voor meer informatie hierover, zoals de toegestane bedragen, kunt u de website van de federale overheid bezoeken.

Hoewel er misschien veel werk aan deze applicaties lijkt te zitten, is het niet echt meer werk dan wanneer u beslag zou moeten leggen of zelfs als u zou verhuizen om faillissement aan te vragen. Met de laatste twee opties kun je veel meer verliezen dan door wat papierwerk te doen en wat documenten door te geven. Als u wordt goedgekeurd, bespaart u veel geld op uw betalingen, rente en zelfs op uw principe, aangezien de overheid een deel hiervan voor u betaalt.

Als u de juiste plek op internet niet kunt vinden om u aan te melden, kunt u naar uw telefoongids gaan en overheidskantoren in uw regio opzoeken. U kunt ervoor kiezen om ze te bellen of zelfs te bezoeken, en iemand van de administratie kan u begeleiden.