Rentetarieven zijn laag, tijd om een ​​particuliere studielening te krijgen?

Als je een volgeling bent van de financiële hulp- en studieleningenindustrie, heb je gezien dat er recentelijk een omwenteling is geweest met betrekking tot de manier waarop federale studieleningen worden verdeeld en dat de neerwaartse druk op de rentetarieven is toegenomen. Bovendien wordt in juli 2010 een geplande renteverlaging van 5,6% naar 4,5% van kracht voor federaal gesubsidieerde Stafford-leningen. In juli 2011 is er nog een geplande renteverlaging tot 3,4%.

Dankzij de Student Aid and Fiscal Responsibility Act (SAFRA) die in maart is aangenomen, mogen particuliere banken geen federale studieleningen meer verstrekken aan studenten die naar scholen gaan die zijn aangesloten bij het Federal Family Education Loan (FFEL)-programma. Het effect van dit nieuwe wetsvoorstel is dat de banken die deelnemen aan FFEL vanaf juli een substantiële inkomstenstroom verliezen en elders gaan zoeken om de gederfde inkomsten terug te verdienen. Gedeeltelijk als gevolg van deze veranderingen verlagen banken hun rentetarieven en vergoedingen om kredietnemers aan te trekken die normaal niet zo graag een op krediet gebaseerde lening willen aanvragen. Je vraagt ​​je misschien af: “Wat betekent dat voor mij?” Twee hoofdzaken:

  1. Lagere rentetarieven = minder geld betaald over de looptijd van de lening
  2. Historisch laag indexpercentage = potentieel om meer te betalen gedurende de looptijd van de lening

Klinkt contra-intuïtief, toch? Laten we de termen opsplitsen en de verborgen betekenissen ontdekken.

Rente: het percentage van een geldsom dat voor het gebruik ervan in rekening wordt gebracht; dit aantal wordt meestal afgeleid van een variabele indexrente plus een ‘marge’.

Als u me bijvoorbeeld $ 100 voor een jaar leende tegen 5% rente, als ik u terugbetaal… zal het totaal $ 105 zijn. Die $ 5 is wat je me vraagt ​​om het geld te lenen.

Inhoudsopgave: Een statistische indicator die veranderingen in de economie in het algemeen of in bepaalde gebieden meet. In het geval van studieleningen zijn de Federal Fund Rate en de London Interbank Offered Rate (LIBOR*) doorgaans de meest gebruikte indices (Het gratis financiële online woordenboek).

*Als u meer wilt weten over LIBOR en de federale fondsenrente, deze worden dagelijks gepubliceerd in de Wall Street Journal en zijn online beschikbaar op een groot aantal verschillende financiële websites.

Deze indices veranderen in de loop van de tijd, afhankelijk van hoe de economie presteert. Als de economie goed is, zijn ze meestal hoger; als het slecht gaat – of in ons geval, herstellende van een intense wereldwijde recessie – zijn ze meestal lager. Deze veranderingen zijn allemaal methoden van financiële controle om de economie te helpen uitbreiden of vertragen. Als je geen achtergrond in economie hebt, is het belangrijk om te onthouden dat de Fed niet wil dat onze economie te snel groeit of krimpt; stabiele, geleidelijke groei heeft altijd de voorkeur boven snelle groei, omdat dit een lager financieel risico inhoudt en gemakkelijker te voorspellen is. Nu je weet wat deze termen betekenen, nodig ik je uit om na te denken over de gevolgen van een historisch lage indexatie voor je studielening. Om een ​​stevige greep te krijgen, zijn er een paar belangrijke punten die u in gedachten moet houden:

  1. Alle particuliere studieleningen hebben variabele rentetarieven (wat betekent dat ze veranderen); over het algemeen worden de tarieven elke 3-6 maanden opnieuw aangepast
  2. Lage indexcijfers = recessie-economie of een economie die is ingesteld op hoge groei
  3. Rentetarieven zijn ten minste gedeeltelijk gebaseerd op indextarieven

Als je de punten met elkaar verbindt, zie je dat er een duidelijke mogelijkheid is dat naarmate de economie verbetert, de indices dat ook zullen doen. Het resultaat? Jouw variabele de rente stijgt mee met de index en kost op de lange termijn meer geld. Klinkt nogal negatief, toch? Niet noodzakelijk. Vanwege deze historisch lage indextarieven kunt u een particuliere studielening krijgen (ervan uitgaande dat u een goede of uitstekende kredietscore of een kredietwaardige medeondertekenaar heeft) tegen lagere rentetarieven dan een federale Parent PLUS-lening. Het spel hier is echt een lening vinden die het beste van alle werelden heeft. In dit geval wilt u er een vinden met een laag “marge” -nummer. Weet je wanneer je een leningaanbieding ziet en er staat zoiets als LIBOR + 3% of Prime + 2,5%? Die “+X%” is een marge.

Dus uw doel, gedurfde leningzoeker, is om een ​​onderhandse lening te vinden met zowel een lage marge als een lage tot gemiddelde index. Hoe stabieler de index, hoe stabieler uw rentetarief. Houd er rekening mee dat u niet verplicht bent om de eerste leningaanbieding die u ontvangt te accepteren en dat u een periode van 30 dagen hebt om leningen aan te vragen zonder een kredietboete te nemen. Als verantwoordelijke lener wordt u aangemoedigd om rond te kijken voor leningen en een product te vinden dat past bij zowel uw behoeften als financiële mogelijkheden.