Redenen waarom u zou moeten overwegen om een ​​virtuele assistent te worden

In deze tijd heeft alles te maken met internet. Van winkelen, bankieren, rekeningen betalen, sociale interactie, communicatie en alle handelingen die wij mensen tegenwoordig doen, was op de een of andere manier verbonden met het gebruik van internet. Ik had een aantal jaren een zeer traditionele baan in de detailhandel. Persoonlijke omstandigheden hebben me echter doen nadenken over mijn huidige situatie. Een deel van mij heeft altijd het gevoel dat traditionele banen hier op de Filippijnen erg tijdrovend zijn. Met een standaard werk van 48 uur en een vrije dag per week, lijkt quality time met familie en leeftijdsgenoten onwaarschijnlijk. Dus als werkschema’s een groot deel van onze tijd in beslag nemen, is het dan toch de moeite waard? Deze vraag hield me maandenlang bezig. Op een dag kwam ik de Facebook-post van de KOM Academy tegen voor een gratis seminar over “Hoe word je een virtuele assistent.” Nieuwsgierig heb ik meteen navraag gedaan en me vooraf aangemeld voor dit evenement. Toen realiseerde ik me dat er veel mogelijkheden zijn buiten de traditionele werkomgeving.

Wat is trouwens een Virtual Assistant? Dit zijn slimme individuen die administratieve, creatieve en technische vaardigheden bieden aan externe klanten. Dus waarom dacht ik dat deze virtuele baan beter is dan mijn oude baan? Reden nummer 1, “Ik ben mijn baas”! Als VA, zoals ze dat noemen, werk je als zzp’er bij de opdrachtgever. Dat betekent dat u niet voor een bedrijf of werkgever werkt, maar dat zij u uitbesteden om hen de diensten te verlenen die ze nodig hebben. Daarbij ben je niet beperkt tot het werken voor een enkele klant. Vandaar de tweede reden: meer klanten, meer inkomsten. Hiermee bedoel ik dat u zich niet kunt beperken tot slechts één bron van inkomsten. U heeft de controle om uw financiële voordelen uit te breiden zoals u dat nodig acht. De derde reden, het is home-based. Wat is er niet dol op werken in het comfort van uw ruimte? Geen gedoe met woon-werkverkeer, omgaan met een verslechterende verkeerssituatie in de stad, hogere transportkosten, vervelende kantoorgenoten met geheugenverlies die altijd je spullen lenen maar nooit de moeite nemen om ze terug te brengen, zijn er maar een paar om op te noemen.

Als er een gemak in de omgeving is, is werkschema iets dat ook in deze branche flexibel is. Dat is de vierde reden waarom ik heb overwogen om in dit bedrijf te stappen. De kans om een ​​rooster te krijgen dat bij je past, is iets dat in traditionele banen hoogst ongehoord is. Vaak moet je een fulltime baan hebben om een ​​fatsoenlijk salaris te krijgen. Terwijl in VA zelfs deeltijdbanen je nog steeds een goed loon kunnen opleveren. Vooral omdat je wordt betaald op basis van de kwaliteit van je werkoutput en niet alleen op het aantal uren dat je hebt besteed. Bovendien bieden op output gebaseerde banen meer kansen voor werknemers om promotie te maken, aangezien de evaluatie in realtime plaatsvindt.

De vijfde reden waarom ik serieus overweeg is dat deze baan nooit saai is. Zoals eerder vermeld, bieden VA’s verschillende diensten, van administratief tot creatief en zelfs technisch voor hoogopgeleide personen zoals de programmeurs. Deze baan kan je dus een breed scala aan taken bieden die je kunt verkennen en je vaardigheden kunt aanscherpen.

Deze dingen die hierboven zijn aangehaald, zijn slechts enkele van de factoren waarom ik overwoog om een ​​virtuele assistent te worden. Het gemak van tijd en plaats in uw handen hebben is een voorrecht dat een gewone werknemer niet zal kunnen ervaren in een traditionele werkomgeving. Terwijl ik mijn reis naar dit bedrijf voortzet, kijk ik ernaar uit om meer dingen te ontdekken om van te houden en van te genieten.