Recordhoge herfinancieringshypotheekaanvragen – Tijd om de huisfinanciën te herschikken

Volgens rapporten uit de sector zijn de aanvragen voor herfinanciering van leningen recordhoogten en is de stijging aanzienlijk. Dit mag niet worden opgevat als een teken dat huiseigenaren gaan uitgeven. Ze gaan voor de besparing. Door tegen deze lage tarieven te herfinancieren, kunnen veel huiseigenaren hun maandelijkse hypotheeklasten verlagen. Als gevolg hiervan zullen ze meer geld hebben om hun huishoudelijke uitgaven te regelen en kunnen ze uitgeholde spaargelden aanvullen.

Opnieuw suggereren brancherapporten dat huiseigenaren hun schulden willen verlagen. Ze consolideren hun dure leningen in één lage hypotheekbetaling of verlagen hun hypotheek door hun bankspaargeld over te hevelen naar een herfinancieringsovereenkomst. Hoe dan ook, ze zullen in staat zijn om geld te besparen en de lage rentetarieven vast te houden. Vanaf dat moment zullen budgettering en controle over hun financiën veel gemakkelijker zijn met vaste maandelijkse leningbetalingen. Het is een goed teken om te zien dat dit de belangrijkste reden is waarom mensen herfinancieren. De dagen van uitbetalende herfinanciering voor dure vakanties of nieuwe auto’s zijn allang voorbij.

Mensen kunnen nog steeds overwegen om dat tweede huis van dromen te kopen door geld op te halen uit hun eigen vermogen. Lage huizenprijzen kunnen hen in staat stellen die droom te realiseren. Het kan een slimme en tijdige investering blijken te zijn. Er kunnen andere investerings- of startmogelijkheden zijn. Herfinanciering kan huiseigenaren in staat stellen de droom om voor zichzelf te werken waar te maken. Een harde economische omgeving biedt betere kansen voor mensen die het zich kunnen veroorloven.

Dit is een goed moment voor Amerikanen om hun schulden en uitgaven te verlagen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat de lonen snel zullen stijgen. Het verlagen van de rekeningen heeft hetzelfde effect als het verhogen van het inkomen. Ze mogen daarom niet stoppen bij herfinanciering. Ze moeten op zoek naar verdere besparingen in alle aspecten van hun leven. Het betekent niet dat ze zullen stoppen met uitgeven. Ze zullen verstandig uitgeven; nu ze beseffen welk effect geld in hun leven heeft. Economisch herstel begint thuis en breidt zich uit naar de rest van de economie.