Quilten voor beginners – Leer een yoyo-quilt ontwerpen

We hebben allemaal onze voorkeurskeuzes. Hiervan is Yoyo-quilt mijn voor de hand liggende keuze. Ja, toegegeven, mensen zouden verschillen, omdat jojo-quilts het meest ingewikkeld zijn om van alle soorten te maken.

Maar juist om die reden zijn Yoyo-quilts het meest ingewikkeld. Laten we duidelijk zijn dat Yoyo-quilts ondoordringbare tijd kosten om te maken en dus bedoeld zijn voor ongeduldige en beginners. Tijdens de jaren ’30 en ’40 waren deze quilts op het hoogtepunt van erkenning en hun tijd lijkt nu weer aangebroken.

Deze quilts zijn in feite kleine rozetten met katoen. De techniek omvat het assembleren en naaien van materiaal tot een cirkel. De rozetten worden vervolgens in een vooraf bepaald patroon gestikt. Bedrukte materialen worden vaak gebruikt voor het maken van jojo’s.

De stofkeuze is niet beperkt, omdat strijken niet nodig is voor deze quilts en daarom kan het type tussenvulling ook variëren. Vaak wordt een grote stof gebruikt als hoes voor jojo’s, sommigen doen het omdat ze niet willen dat hun speciale jojo verwend wordt tijdens het gebruik, terwijl anderen de quilt gewoon willen bewaren voor langer gebruik.

Yoyo-quilts zijn net als andere quilts het resultaat van onze verbeelding van kleuren en patronen, ze kunnen naar uw voorkeur worden gemaakt. Als je wilt dat je jojo als minikussen op je bank of als bedovertrek dient, dan zullen kleine aanpassingen door het niet toevoegen van vulling en rugzak genoeg zijn.

Wees duidelijk dat de kunst van het maken van een jojo-quilt in het begin moeilijk te leren kan zijn, maar als je eenmaal aan de stappen gewend bent, zal het niet veel tijd kosten.

Het is altijd belangrijk dat de benodigdheden op voorhand klaar zijn. Mooie ontwerpen toegevoegd met kleurvariaties geven de jojo-quilt een elegante uitstraling. Hier zijn de stappen om een ​​jojo-quilt te maken.

1. Voordat u iets doet, moet u de grootte van de quilt in gedachten houden en daarna een bolvormig uitgesneden patroon maken dat twee keer zo groot is en een extra 1/2″. Een kartonnen uitsnede zal als richtlijn dienen.

2. Plaats het uitgesneden patroon aan uw rechter- of linkerkant van de stof, afhankelijk van uw schrijvende hand, en maak vervolgens met een potlood een gemarkeerd gebied eromheen. Laat een ruimte van 1/2 “tussen de cirkels.

3. Maak cirkels van ¼ inch na de lijn.

4. Het wordt aanbevolen om een ​​quiltgaren te gebruiken of, als u een gewone draad gebruikt, dan naai met 2 draden. Leg een knoop aan het laatste uiteinde van de draad en neem deze ondersteboven van achteren terwijl u onder de ring aan de lijn vouwt.

5. Blijf op de lijn van de cirkel naaien en vouw verder onder de naadtoeslag.

6. Terwijl u doorgaat met naaien, bereikt u het beginpunt weer, daar trekt u aan de draad zodat alles zich in een rozet verzamelt. de jojo moet een opening in het midden hebben

7. Enkele stiksteken helpen de draad vast te zetten, leg een knoop zodat de draad niet verloren gaat.

8. Alle overtollige draad moet worden afgesneden en vervolgens opnieuw worden geknoopt en een nieuwe jojo beginnen.

9. Plaats de jojo voor je in rijen op een manier die past bij het soort ontwerp/patroon dat je wilt maken.

10. Naai nu twee jojo’s. Naaien kan vanuit het midden of aan elke kant worden gedaan. Doe dit nog een keer totdat alle rijen klaar zijn. Naai nu alle rijen tot één stuk.

11. Wat je ook kunt doen, is de jojo naaien met een groter materiaal, er dan wat vulling aan toevoegen en de randen een finishing touch geven.