Professionele schuldverlichting – Pas op voor oplichters!

Professionele hulp bij het verkrijgen van schuldverlichting kan u de felbegeerde vrijheid van uw schuldeisers opleveren, maar als deze van de verkeerde soort mensen wordt afgenomen, kunt u zich in een nog slechtere situatie bevinden dan voorheen! En als u uw bestedingspatroon niet drastisch verandert, kan deze grotere lening op uw financiële boeken meer hoofdpijn dan een zegen blijken te zijn!

Wees dus heel voorzichtig bij het nemen van een beslissing over het inroepen van professioneel advies over schuldconsolidatie! Kijk ook uit voor een paar dingen met betrekking tot het bedrijf waarvan u dergelijke hulp bij financieel beheer zoekt. Hieronder vindt u voor uw gemak een checklist die u kunt gebruiken om een ​​bedrijf te selecteren dat u die veelgevraagde verlichting van schulden zou geven!

Punten om in gedachten te houden:

  • Gebruik de online leningcalculator voor schuldconsolidatie, die gratis beschikbaar is op de websites van de meeste bedrijven die dergelijke kredietbeheerdiensten aanbieden. Zo krijgt u een idee hoeveel u uiteindelijk kunt besparen.
  • Vergelijk de tarieven en diensten die worden aangeboden door 4-5 verschillende kredietconsolidatiebedrijven. Meld u niet zomaar aan bij het allereerste schuldhulpverleningsbedrijf dat u tegenkomt!
  • Onderzoek voor hun reputatie in de industrie. Lees gebruikersrecensies van mensen die in het verleden een geconsolideerde lening hebben afgesloten tegen hun diverse schulden bij deze bedrijven.
  • Controleer of er bij de bedrijven die u op de shortlist heeft staan ​​klachten in behandeling zijn die tegen hen zijn geregistreerd in de lokale BBB, met betrekking tot elke vorm van wanpraktijken.
  • Deze schuldconsolidatiefirma’s worden verondersteld de maandelijkse betaling van u te nemen en deze onmiddellijk door te geven aan uw schuldeisers, volgens de overeengekomen voorwaarden. Maar sommigen van hen doen dit niet. In plaats daarvan “zitten” ze op uw geld en bouwen ze rente op voor eigen gebruik, terwijl u boetes voor te late betaling blijft oplopen!
  • Dan zijn er ook enkele bedrijven die u verleiden een lening aan te gaan voor een bedrag dat veel groter is dan wat u nodig heeft. Onthoud dat ze je dat geld niet gratis geven – je zult er uiteindelijk een bepaald bedrag aan rente over betalen!

Voorzichtigheid maakt een wijs man!

Als u ervoor zorgt dat u niet in de bovengenoemde valkuilen trapt, kan het consolideren van uw verschillende leningrekeningen juist goed voor u zijn. Zo hoef je niet meer bij te houden hoeveel er maandelijks moet worden afgelost en kun je ook afscheid nemen van die incasso’s. Professioneel personeel voor schuldhulpverlening kan ook onderhandelen over verlaagde rentetarieven van uw geldschieters en soms eventuele verdere boetes volledig wegwerken, waardoor uw uitstroom aanzienlijk wordt verminderd. Wees dus voorzichtig en gebruik deze optie verstandig.