Private equity-aandelen

Het gebruik van de woorden Venture Capital en Private Equity worden meestal samen gebruikt, maar er is slechts één categorie van private equity, en dat is durfkapitaal. Private Equity kent verschillende risico’s. Sommige bedrijven zullen bijvoorbeeld in de loop van de tijd groeiveranderingen ondergaan en hiervoor is meestal kapitaal in verschillende hoeveelheden nodig. Ook dit kapitaal komt uit meerdere bronnen. Elke fase tijdens de groei van een bedrijf wordt beschouwd als een “risicocontinuüm”. Als uw bedrijf jong is en nauwelijks een cashflow genereert, wordt het een hoog risico om te financieren. Normaal gesproken zou een bedrijf in deze situatie kapitaal moeten verkrijgen van familie of vrienden of investeerders van engelen. Zodra het bedrijf inkomsten begint te genereren, wordt het risico veel kleiner.

Venture Capital is meestal bedoeld voor gevestigde producten of diensten die op de markt willen komen. Verschillende investeerders zijn altijd op zoek naar het nieuwste en beste product waar consumenten absoluut dol op zullen zijn. Enkele van de grote computerbedrijven hebben risicokapitaal gebruikt om hun activiteiten te financieren. Dit type financiering wordt gezien als een private samenwerking. Venture Capitalists zullen de aandelenfinanciering verstrekken die nodig is in ruil voor een belang. Ze zullen meestal een dagelijkse rol spelen voor begeleiding, zodat de investering binnen een paar jaar van de grond komt. De meeste venture-investeringen komen niet ver, maar voor degenen die dat wel doen, kunnen ze een enorm rendement opleveren door hun totale investering terug te brengen en nog wat.

Er zijn andere private equity-opties zoals LBO’s en Mezzanines. Deze worden vaak gebruikt als het bedrijf wat gegroeid is en wat meer beveiligd is. Ze kunnen wat vreemd vermogen en eigen vermogen nodig hebben, maar het algehele risico is veel lager met een laag faalpercentage.

LBO staat voor Leveraged Bayouts. Ze zijn een van de meest voorkomende leningen die worden gebruikt voor private equity. Een bedrijf verkrijgt een lening van een private equity-onderneming die vervolgens wordt gedekt door contanten of bedrijfsmiddelen. Soms wordt de LBO in verschillende stukken verkocht en wordt al het geld dat wordt gegenereerd, gebruikt als aanbetaling voor hoge hefboomwerking. Dit type proces was een paar decennia geleden erg groot, maar nu zijn LBO-deals meer gericht op het kopen van bedrijven met de bedoeling om waarde toe te voegen aan de bedrijfsmiddelen in plaats van dat het bedrijf delen van hun structuur verkoopt.

Mezzanine Financiering is slechts een onderhandse lening. Dit type lening is afkomstig van een commerciële bank of een durfkapitaalbedrijf dat gespecialiseerd is in mezzanines. Ze omvatten meestal achtergestelde leningen of gewone aandelen. Als u geen volledige aandelenpositie inneemt, kan een bedrijf dat gespecialiseerd is in mezzanineschulden het risico verminderen. Dit is gebaseerd op kapitaalbehoud.

Om een ​​private equity- of venture capital-partnerschap aan te gaan, moet de investeerder geaccrediteerd zijn. Soms moet zelfs het vermogen meer dan een miljoen dollar bedragen. Voor beleggers waarvan het vermogen iets lager is, hebben ze de mogelijkheid om handelsfondsen te wisselen. Exchange Traded Funds zijn een Private Equity Index. Er is een lijst van talrijke beursgenoteerde bedrijven die zullen investeren in private equity.

Over het algemeen heeft private equity verschillende vormen en durfkapitaal is er slechts één van die een bedrijf kan helpen tijdens verschillende groeifasen. Het is allemaal gebaseerd op hoe de markt draait en de bestaande cycli.