Site pictogram Financieel.com

VVD consolideert voorsprong in laatste opiniepeiling, Forum zinkt verder weg

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

De rechtse liberale VVD van premier Mark Rutte blijft de laatste tijd verreweg de grootste partij poll van opiniepeilingen, een amalgaam van drie toonaangevende opiniepeilingen.

Als er morgen algemene verkiezingen waren, zou de VVD 39 tot 45 zetels winnen in het parlement met 150 zetels, het dubbele van haar naaste rivaal, de extreemrechtse PVV onder leiding van Geert Wilders, die op 18 tot 22 zetels staat.

Omgerekend naar percentages heeft de VVD de steun van maximaal 28% van het electoraat en de PVV 11%, wat iets minder is dan haar prestaties bij de algemene verkiezingen van 2017.

D66, dat onlangs minister van Handel Sigrid Kaag tot nieuwe leider heeft gekozen, staat op 9,6%, de christen-democraten, die nu minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge als leider hebben, op 10%, GroenLinks op 9,7% en Arbeid op 9,6% .

De peiling benadrukt ook de verdere achteruitgang in populariteit van het extreemrechtse Forum voor Democratie van Thierry Baudet, dat vijf zetels zou winnen als er morgen algemene verkiezingen waren en kan rekenen op 5% steun.

De partij was de grootste bij de provinciale verkiezingen van vorig jaar en had hoge verwachtingen van een nationale doorbraak in maart volgend jaar.

Onderzoeksbureau Kantar zegt dat de partij bijzonder hard is getroffen door haar aanpak van de coronavirus-epidemie, waarbij Baudets associatie met in diskrediet gebrachte complottheoretici als een groot probleem wordt benadrukt.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.

Mobiele versie afsluiten