Verkiezingswacht: nieuws van het laatste weekend van de campagne

By Jernst van Waal

[
Foto: DutchNews.nl Nederland gaat de komende week naar de stembus om 150 Kamerleden voor de Tweede Kamer te kiezen. Hier is een overzicht van het nieuws van het laatste weekend van de campagne.
LHBTI-overeenkomst
Acht partijen, waaronder drie van de huidige coalitie, hebben samen met lhbti-campagnegroep COC Nederland een ‘regenboogakkoord’ getekend waarin de ondertekenaars verplicht worden stappen te ondernemen om geweld tegen mensen op basis van geslacht of seksuele voorkeur te beëindigen en de acceptatie van lhbti-jongeren op scholen. Voorafgaand aan de parlementsverkiezingen van 2012 en 2017 zijn soortgelijke overeenkomsten getekend, maar het is voor het eerst dat het CDA een dergelijke stap zet. De andere religieuze partijen in het parlement en de extreemrechtse partijen hebben geen nationaal herstelplan ondertekend
Premier Mark Rutte heeft voorgesteld de coalitieonderhandelingen na de verkiezingen in tweeën te snijden. Ten eerste zou de meest waarschijnlijke coalitie van partijen een ‘nationaal herstelplan’ moeten opstellen en vervolgens zal de Kamerleden van alle partijen om steun worden gevraagd, om de steun voor de maatregelen te vergroten, zei Rutte in een interview tegen het AD. om een ​​vliegende start te maken, ‘zei hij. ‘We kunnen geen maanden achter gesloten deuren doorbrengen om uit te zoeken hoe de waterschappen in 2023 zullen werken. Zo’n formatie zal een idiote tijd kosten, en die tijd hebben we niet’, zei hij.
Slechts een op de vijf kiezers zegt dat hun keuze voor wie ze willen stemmen bij de verkiezingen is beïnvloed door het coronavirus, meldde Trouw zaterdag op basis van een analyse van de stemplannen van 15.000 mensen. 12% van de mensen heeft twijfels over hun stemplan. partijkeuze en 8% zegt vanwege het coronavirus op een andere partij te gaan stemmen dan in 2017. Jongeren onder de 35 laten eerder het coronavirusbeleid beïnvloeden bij hun partijkeuze. dit artikel zal indien nodig worden bijgewerkt
Kijk voor een volledige berichtgeving over de algemene verkiezingen op de speciale website. Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk. Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.