Nieuwe defensietrucks ’te lang’ voor wegen

By Jernst van Waal

[

Vrachtwagens moeten op wegen passen Stockfoto: Depositphotos

Zo’n 1.600 gloednieuwe voertuigen van het ministerie van Defensie staan ​​aan de grond omdat ze niet voldoen aan de verkeersregels.

Het ministerie kocht de Scania Gryphus vrachtwagens omdat de oude voorraad niet meer geschikt was voor het doel. Nu blijkt dat de containers van de vrachtwagens vier centimeter te hoog zijn.

Staatssecretaris Ankie Bijleveld heeft vertelde parlementsleden dat ze speciale ontheffingen heeft aangevraagd zodat de vrachtwagens ‘voor een bepaalde periode op bepaalde trajecten’ kunnen rijden. Tot die tijd gaan de vrachtwagens nergens heen.

Voormalig minister van Defensie Barbara Visser had beweerd dat de hoogte van de vrachtwagens minder was dan de voorgeschreven 4 meter. Nu dit niet het geval blijkt te zijn, gaat de leverancier het probleem oplossen, aldus de minister. Het is niet duidelijk of alle bestelde voertuigen al geleverd zijn,

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com