Site pictogram Financieel.com

Nederlandse ambassade in Kabul verhuist naar Qatar, bevestigt Kaag

Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

[

Een Qatarese vrouw loopt voor de skyline van de stad in Doha. Foto: AP/Kamran Jebreili

De Nederlandse ambassade in Kabul wordt tijdelijk verplaatst naar Qatar, omroep NOS heeft demissionair minister van Buitenlandse Zaken Sigrid Kaag geciteerd.

Kaag is op missie naar een aantal landen in de regio, waaronder Qatar, Pakistan en Turkije, om te praten over manieren om de honderden Nederlanders en Afghanen achtergelaten tijdens de reddingsoperatie van vorige week.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft altijd volgehouden dat de ambassade zou heropenen zodra de situatie in het land het toelaat en de veiligheid van het personeel kon worden gegarandeerd.

De minister vliegt later op woensdag naar Pakistan en de volgende dag naar Turkije. Na haar bezoek zal ze een crisisbijeenkomst bijwonen over de situatie in Afghanistan met collega-EU-ministers in Slovenië.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl bedankt alle gulle lezers die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com

Mobiele versie afsluiten