Minister van Medische Zorg Tamara van Ark stapt op vanwege gezondheidsredenen

By Jernst van Waal

[

Foto: Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid/ Wikiportret.nl

Conciërge medische zorg en sportminister Tamara van Ark is om gezondheidsredenen afgetreden.

De minister maakte op Twitter bekend dat ze probeerde te herstellen van chronische nekklachten, maar niet voldoende hersteld is om weer aan het werk te gaan.

‘Dit werk, in de regering en in het parlement, kost honderd procent en vaak meer, en dat is voor mij nu niet mogelijk’, schreef ze. ‘Ik weet niet wanneer het mogelijk zal zijn en daarom heb ik besloten een stap terug te doen.’

Haar taken worden voorlopig overgenomen door Hugo de Jonge, waarnemend minister van Volksgezondheid, en onderminister van Volksgezondheid Paul Blokhuis.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over alles wat met Nederlands te maken heeft. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dit wel doen, Financieel.com