D66-groepsleider Jetten in quarantaine na positief testen op coronavirus

By Jernst van Waal

[

D66-fractievoorzitter Rob Jetten. Foto: Martine van Bemmel via Wikimedia Commons

De leider van de D66-fractie, Rob Jetten, is de laatste politicus geworden die positief test op het coronavirus.

De 33-jarige zat al in quarantaine nadat hij vorige week te horen kreeg dat hij in nauw contact was geweest met een besmette persoon. Hij deed een test nadat hij in het weekend milde symptomen had ervaren.

Jetten brak het nieuws in een videoboodschap op Twitter. ‘Ik voel me verder fit en blijf werken’, zei hij.

‘Ik moet eerlijk zijn en toegeven dat de 24 uur nadat je de test hebt gedaan en op de uitslag wacht, erg stressvol zijn’, zei hij. ‘En als er’ positief ‘staat, is dat een schok.’

Jetten nam twee jaar geleden de leiding over als interim D66-leider na het aftreden van Alexander Pechtold, maar deed niet mee aan de leidersverkiezing in de zomer die werd gewonnen door minister van Internationale Ontwikkeling Sigrid Kaag.

Maandag minister van Onderwijs Arie Slob heeft een parlementair debat verlaten om in quarantaine te gaan nadat hij hoorde dat een van zijn medewerkers positief op het virus had getest. Slob, 58, heeft geen symptomen van Covid-19 ontwikkeld.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze dekking van de coronaviruscrisis uit te breiden tot ’s avonds en in het weekend en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u wel, u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.