ChristenUnie-fout geeft meerderheid aan motie voor meer loon voor gezondheidswerkers

By Jernst van Waal

[

De ingang van het parlementaire complex. Foto: DutchNews.nl

Een fout van een ChristenUnie-parlementslid heeft een krappe meerderheid in het parlement opgeleverd voor een motie om gezondheidswerkers een structurele loonsverhoging te geven.

De motie, de derde waarin werd opgeroepen tot meer loon voor verpleegkundigen in de afgelopen drie maanden, werd aangenomen met 69 tegen 67 stemmen nadat ChristenUnie-parlementariër Stiekeke van der Graaf voor had gestemd. Ze zei later dat dit een vergissing was.

De vierpartijencoalitie, waaronder ChristenUnie, is tegen het geven van loonsverhoging aan gezondheidswerkers bovenop de eerder dit jaar bereikte overeenkomst en twee bonussen voor hun inspanningen tijdens de coronaviruspandemie.

Ministers hoeven geen moties uit te voeren die de goedkeuring van de meerderheid krijgen.

Bedankt voor je donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken een donatie hebben gedaan. Uw financiële steun heeft ons geholpen om onze berichtgeving over de coronaviruscrisis uit te breiden naar de avonden en weekenden en ervoor te zorgen dat u op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je geen eerlijk en accuraat nieuws en artikelen over alles wat met Nederlands te maken heeft kunnen geven. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog geen donatie gedaan, maar wilt u dat wel? u kunt dit doen via Ideal, creditcard of Paypal.