Plannen voor aandelenbezit van werknemers in de planning van bedrijfsopvolging

Opvolgingsplanning voor kleine bedrijven is een grote uitdaging en kans voor de economische ontwikkeling van de gemeenschap. Er zijn aanzienlijke en enkele negatieve fiscale gevolgen na het overlijden van een eigenaar zonder opvolgingsplan. De verkoop van bestaande bedrijven, zelfs indien succesvol, kan leiden tot verplaatsing van het bedrijf, ontbinding door concurrenten of instorting onder afwezige eigenaren. Het gebrek aan opvolgingsplanning voor kleine bedrijven is ook een weerspiegeling van het gebrek aan middelen die beschikbaar zijn voor planning en een gebrek aan aandacht voor opvolgingsdetails, die doorgaans worden uitgesteld bij het behandelen van de dringende zaken van de lopende zaken.

Door het gebruik van een ESOP met hefboomwerking, zal een bank geld lenen aan het ESOP dat wordt gegarandeerd door de activa van het bedrijf. De ESOP gebruikt het geld om aandelen van het bedrijf te kopen. De eigenaar draagt ​​vervolgens aandelen over aan de ESOP en het bedrijf betaalt maandelijks ESOP-bijdragen die gelijk zijn aan de leningbetalingen. Er wordt een trustee aangesteld om de belangen van de werknemers te beschermen en ervoor te zorgen dat het bedrijf tegen een redelijk bedrag wordt gekocht. Voordat een ESOP wordt opgericht, moet de eigenaar een beroep doen op een bedrijfswaarderingsanalist om een ​​geldig bedrag voor het bedrijf te garanderen.

De ESOP biedt een middel om de juiste controle over het bedrijf te vergroten en om eigendom over te dragen. In een ESOP worden de stemrechten van de werknemers voor aandelen door de trustee doorgegeven aan de werknemers, die de trustee zullen instrueren hoe ze moeten stemmen op de aandelen die ze bezitten voordat ze volledige controle over het bedrijf hebben. De constructie van ESOP’s is afhankelijk van de bereidheid van zowel de arbeiders als de eigenaren om een ​​dergelijk pad te volgen. Medewerking kan evenmin worden opgelegd.

De verschillende professionele dienstverleners zouden het in hun belang vinden om eigenaren van kleine bedrijven voor te lichten over ESOP’s. De ESOP zou een van de financiële producten worden die door bankiers, advocaten en accountants met hun kleine zakelijke klanten worden gebruikt. De ESOP biedt deze professionals niet alleen een manier om diensten op de markt te brengen, ESOP’s houden het bedrijf als klant voor de lange termijn in het voordeel van zowel de aanbieder als de gemeenschap.