Persoonlijke leningen krijgen zonder kredietcontroles: leenmogelijkheid voor kredietnemers met een slecht krediet

Er is een algemene overtuiging dat degenen onder ons met echt verschrikkelijke kredietscores het onmogelijk zullen vinden om een ​​lening te krijgen. Maar in feite is het, met de groei van de beschikbare opties van gespecialiseerde online kredietverstrekkers, mogelijk om enkele kleine persoonlijke leningen te krijgen zonder kredietcontroles.

Het lijkt misschien een groot risico voor kredietverstrekkers om leningen te verstrekken zonder de kredietgeschiedenis van de aanvrager te controleren – en dit is zeker waar. Als gevolg hiervan zijn er enkele compromissen die aanvragers moeten sluiten als ze ondanks een slechte kredietwaardigheid goedkeuring willen krijgen.

Maar wat zijn de bijzondere voorwaarden die een aanvraag moet accepteren bij het aanvragen van dit soort persoonlijke lening? En hoe kan een geldschieter zo zelfverzekerd goedkeuring verlenen als hij duidelijk een groot risico loopt?

Geen kredietcontroles: dwaas of wijs?

Elke geldschieter die het risico accepteert om kredietnemers met een slecht krediet aan te nemen, heeft duidelijk al de kansen berekend om winst te maken met de deal. Onthoud dat geen enkele geldschieter een lening aangaat met gesloten ogen, dus het verstrekken van persoonlijke leningen zonder kredietcontroles is een zorgvuldig overwogen strategische leningoptie.

Het simpele feit is dat statistieken consequent aantonen dat leners meer geïnteresseerd zijn in het opnieuw opbouwen van hun kredietreputatie dan in het nemen van het geld en het rennen. En hoe dan ook, een groot percentage van de kredietnemers met een slecht krediet zijn tegenwoordig eerlijke kredietnemers die het slachtoffer zijn geworden van de economische ineenstorting van vier jaar geleden. Dus goedkeuring krijgen ondanks slecht krediet is niet zo’n groot risico.

Ook waren kredietscores nooit een belangrijk aspect van het goedkeuringsproces, dus als een deel ervan terzijde moet worden geschoven om een ​​persoonlijke lening sneller toegankelijk te maken, is het minimale risico verbonden aan de kredietcontrole.

Beperkingen op leningen

Maar geldschieters zijn niet van plan een lening van $ 50.000 te verstrekken aan iemand die niet volledig is uitgecheckt. Ze hebben duidelijke limieten gesteld aan de grootte van de persoonlijke lening, zonder kredietcontroles voor kleine bedragen van slechts $ 100 tot $ 1.500. Bovendien komen ze tegen zeer hoge rentetarieven om ze verder te beschermen tegen verliezen.

Deze limieten zijn niet mysterieus, met de lagere leenlimiet die ervoor zorgt dat de maximale verliezen laag worden gehouden. Dit betekent dat het bieden van goedkeuring ondanks slecht krediet echt nuttig is voor aanvragers die specifieke noodkosten of schulden moeten betalen. Bijvoorbeeld een ziekenhuisrekening of een laatste aanmaning voor te late betaling van de hypotheek.

Voor leners draagt ​​de kleine lening weinig bij aan de druk om deze persoonlijke leningen terug te betalen wanneer hoge rentetarieven in rekening worden gebracht (25%) en een terugbetalingstermijn is slechts 14 dagen.

Betaaldag- en kasvoorschotleningen

Feit is dat deze leningen beter bekend staan ​​als betaaldagleningen, of als voorschotleningen. Ze worden namelijk toegekend tegen een naderend salaris, en niet op basis van een lange periode van aflossen. Het aanbieden van persoonlijke leningen zonder kredietcontroles betekent dat goedkeuring vrijwel zeker is, alleen maar een bewijs dat de volgende cheque groot genoeg is om het geleende bedrag plus rente te dekken.

Terugbetalingen zijn meestal in één keer voltooid, een beleid dat ook de geldschieter beschermt omdat er minder kans is voor de lener om achterop te raken of in gebreke te blijven. Bovendien is de kans dat ze hun geld terugkrijgen bijna gegarandeerd, ook al wordt er ondanks een slechte kredietwaardigheid goedkeuring verleend.

Toch is het essentieel dat de lener budgetteert voor de deal, met een persoonlijke lening van $ 1.500 waarvoor $ 1.875 nodig is om terug te betalen – een zeer groot bedrag om van één salaris af te nemen.