Persoonlijke financiën: gezonde geldgewoonten om nu te beginnen

“Ik heb net mijn belastingteruggave gekregen, het is tijd om op vakantie te gaan!” Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik dit heb gehoord toen ik opgroeide en nu dagelijks op sociale media zie. Ik besefte al vroeg in mijn leven dat de manier waarop ik met geld omging heel anders was dan de meeste mensen die ik kende. Het heeft me altijd in verwarring gebracht omdat ik nooit helemaal begreep hoe mensen geld konden uitgeven zonder ooit na te denken over sparen of pensioen. Hieronder volgen enkele basisgewoonten waarmee u nu kunt beginnen om uw financiële zekerheid in de toekomst veilig te stellen:

1. Zo vroeg mogelijk voor uw pensioen sparen is het voordeligste wat u kunt doen. Zelfs als het slechts $ 50 per maand is, wat het minimum is voor de meeste plannen, zou je bij pensionering duizenden en duizenden dollars kunnen verdienen. Hoe eerder hoe beter. Bijvoorbeeld, een 25-jarige die tot zijn 65e $ 200 per maand spaart en precies 6% verdient op het gespaarde geld, zou ongeveer $ 400.000 hebben verzameld. Maar een 40-jarige die elke maand hetzelfde bedrag bijdroeg tegen hetzelfde inkomen, zou op 65-jarige leeftijd slechts $ 139.600 hebben verzameld.

2. Draag nooit een saldo op een creditcard met een rentepercentage. Dit is een van de snelste manieren om een ​​schuld op te bouwen die u de rest van uw leven zou kunnen belasten. Als u krediet nodig heeft en u niet elke maand het volledige bedrag kunt betalen, zoek dan een 0% rentekaart. Veel promoties zijn van zes maanden tot een jaar of langer. Als ze op verantwoorde wijze worden gebruikt, zijn ze in wezen een gratis lening. Zorg er wel voor dat u hun volledige saldo vóór het einde van de looptijd betaalt, anders krijgt u met terugwerkende kracht rente die honderden dollars (zo niet meer) aan uw verplichting kan toevoegen.

3. Probeer in plaats van een nieuwe auto of een leasecontract te kopen, te sparen en een goede gebruikte auto te kopen voor contant geld. Wat u bespaart tussen rente, afschrijvingen, belastingen, kentekenplaten en verzekeringen bespaart u duizenden euro’s. Volgens Edmunds.com is het kopen van een auto van twee jaar oud de beste keuze, omdat je de grootste daling van de afschrijving vermijdt. Drie jaar in bezit hebben en daarna verkopen, heeft ook voordelen voor u, omdat u na vijf jaar opnieuw een grote daling ziet vanwege langdurig onderhoud dat op dat moment over het algemeen nodig is. Als u zich geen auto van twee jaar oud kunt veroorloven zonder te hoeven lenen, dan is het de beste keuze om er een te kopen die wat ouder is met de uitgevoerde onderhoudsreparaties op lange termijn (en zo mogelijk weinig kilometers).

4. Vermijd uit eten gaan als je kunt. De gemiddelde Amerikaan gaat 4-5 keer per week uit eten en besteedt gemiddeld $ 232 per maand of ongeveer $ 2.700 per jaar. Als je twee jaar niet uit eten zou gaan, zou je eigenlijk genoeg hebben gespaard om een ​​goede gebruikte auto te kopen, zoals punt drie hierboven.

5. Het laatste, en misschien wel het belangrijkste, is denken op de lange termijn. De slechtste manier om uitgaven te rechtvaardigen, is dit op individuele basis te doen in plaats van het maandelijkse of jaarlijkse totaal. Neem bijvoorbeeld uit eten gaan: hoewel het je misschien maar $ 10 per maaltijd kost, moet je er rekening mee houden dat als je dit een jaar lang drie keer per week zou doen, je meer dan $ 1.400 zou hebben uitgegeven. Dezelfde logica kan worden toegepast op vrijwel alles: kleding, vakanties, meubels, koffie, versnelde verzending enz. Telkens wanneer u op het punt staat geld uit te geven, denkt u bij uzelf, oké, hoeveel gaat dit me uiteindelijk per jaar kosten.