Payday Loan Lending: valse verzamelaars doen zich voor als FBI-agenten

Het uitlenen van persoonlijke leningen bestaat al jaren, waardoor het voor consumenten mogelijk is om snel contant geld te hebben zonder zich zorgen te hoeven maken over kredietwaardigheid of wachttijden voor goedkeuring. Financiële noodsituaties vereisen vaak haastig geld en de meeste “traditionele” kredietverstrekkers, zoals banken en kredietverenigingen, bieden niet de tijdigheid die in gelijke mate overeenkomt met die van geldschieters. Bij dit soort kortlopende leningen wordt van consumenten verwacht dat ze binnen een kort tijdsbestek terugbetalen wat ze lenen; meestal met hun volgende salaris. Kredietverstrekkers gebruiken hun eigen verzamelaars om achterstallige betalingen aan te pakken, maar identiteitsdieven hebben hun eigen manier gevonden om te proberen deze leningen te innen, en helaas trappen veel consumenten hierin!

Verstrekkers van betaaldagleningen, ook wel aanbieders van “kleine-dollarleningen” genoemd, nemen leningbetalingen op van de bankrekening van de lener op of rond dezelfde dag dat het salaris van de lener op hun bankrekening staat. In het geval dat het geld niet beschikbaar is voor terugbetaling, zal de geldschieter hoogstwaarschijnlijk bereid zijn om betalingsregelingen te treffen met de lening in een poging om hen hun lening met succes terug te betalen. Lukt dat niet, dan grijpt een verzamelaar in. Het zal hoogstwaarschijnlijk iemand zijn van het bedrijf voor het uitlenen van betaaldagleningen, of misschien een externe verzamelaar. Lenders zullen nooit de politie erbij betrekken, noch zullen ze de FBI opzoeken om hun verloren geld terug te krijgen.

Een recente frauduleuze daad heeft identiteitsdieven die zich voordoen als FBI-agenten die consumenten proberen bang te maken om een ​​lening af te betalen die ze misschien niet eens verschuldigd zijn. Met behulp van ID-spoofingtechnologie beantwoorden consumenten hun telefoon en zien ze “Federal Investigations” op hun beller-ID. De imitator aan de andere kant van de lijn beweert vervolgens dat hij een FBI-agent is die de online activiteit van de ontvanger van de oproep als lener van een betaaldaglening heeft gevolgd. Terwijl het nietsvermoedende slachtoffer aan de telefoon al dan niet een betaaldagleningrekening heeft, zal de dief die zich voordoet als een FBI-agent dreigen met juridische stappen en zelfs gevangenisstraf als hij niet wordt betaald via overschrijving of pre-paid debetkaart. Deze dieven hebben mogelijk zelfs toegang tot iemands adres, werkplek of burgerservicenummer.

Consumenten moeten weten dat deze zogenaamde FBI-agenten, ongeacht welke leningen ze ook hebben, nep zijn en geen enkele macht hebben om welk soort geld dan ook te innen. In het geval dat u een telefoon ontvangt van iemand die beweert een FBI-agent te zijn en dat ze op zoek zijn naar een uitbetaling van een betaaldaglening, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden:

*Geld dat via bankoverschrijving of prepaid-schuldkaart wordt uitgewisseld, kan niet worden teruggedraaid of gevolgd. Het is net als het verzenden van contant geld, daarom zal de persoon die belt u vragen om geld op die manier te verzenden. Als je ze eenmaal hebt betaald, heb je geen kans om je geld terug te krijgen.

*Als je daadwerkelijk wordt gevraagd door een van deze imitators, hang dan op en bel ze niet terug. Hoewel je misschien het gevoel hebt dat je ze ‘recht wilt zetten’, is het niet de moeite waard om een ​​confrontatie aan te gaan en het risico te lopen ze informatie te geven die ze later tegen je kunnen gebruiken.

*Zorg ervoor dat u het incident meldt bij uw plaatselijke politie-afdeling; vooral als u zich bedreigd voelt.

*Hoewel je misschien een nummerherkenning hebt en het is meestal correct om je bellers te identificeren, geloof het niet als er “FBI” staat. Caller ID-spoofing heeft het mogelijk gemaakt voor daders om te doen alsof ze van alles zijn, van vertegenwoordigers van uw nutsbedrijf tot immigratie-autoriteiten.

*Als u besluit om met de beller te spreken, vraag dan om een ​​officiële “validatie” van de schuld. De wet vereist dat ze dit doen en de naam van de schuldeiser, het bedrag van de schuld en een verklaring van uw rechten op grond van de Fair Incasso Practices Act bevatten. Als de “ophaler” niet bereid is u de gevraagde informatie te verstrekken, hang dan op. Dit is een zeker teken dat ze niet legitiem zijn.