Over PNC Bank en de verschillende PNC Bank-locaties

PNC Bank is een dochteronderneming van PNC Financial Services Group, Inc. Dit is een in de VS gevestigde financiële dienstverlener met activa van ongeveer 269,9 miljard dollar. Het heeft meer dan vijf miljoen retailbankingklanten in de VS

De Bank biedt op de vele locaties verschillende financiële diensten aan. In de divisie retailbanking kunt u geld storten, geld lenen en diensten voor beleggingen en kasbeheer krijgen. Het heeft een vermogensbeheergroep. Deze groep biedt diensten aan institutionele beleggers en bedient non-profitorganisaties en pensioenregelingen. Het biedt zakelijk en institutioneel bankieren. Het is een van de toonaangevende kredietverstrekkers in de VS en een derde van de FORTUNE ® 500-bedrijven maakt gebruik van deze service. Het biedt ook woninghypotheekbankieren voor beginnende huiseigenaren, voor herfinanciering van huizen en voor andere hypotheekoplossingen. Het heeft een leningenportefeuille van bijna $ 200 miljard. De bank bezit 1/4 van BlackRock. Dit is een van de grootste vermogensbeheerders in de VS en biedt individuele en institutionele beleggers verschillende beleggingsproducten aan.

Er zijn 2.550 PNC Bank-locaties in de VS en 6.400 geldautomaten in 14 staten. Het breidt zich snel uit in de VS. Het biedt aanvullende diensten zoals verzekeringsdiensten en betalingsfaciliteiten voor facturen. U kunt ook mobiel bankieren en internetbankieren. Deze opties bieden ongeëvenaard gemak en online bankieren betekent dat u zelfs buiten het land gebruik kunt maken van financiële diensten. De bank is aanwezig in 19 campussen. Op deze campussen krijgen studenten gratis VISA-chequekaarten, gratis betaalrekeningen en internationale studentendiensten zoals taaltolken.

Interessante feiten zijn dat PNC bank eigenaar is van PNC Park, de thuisbasis van het Pittsburgh Pirates honkbalteam, PNC Field, de thuisbasis van het Wilkes-Barre/Scranton Yankees honkbalteam en het PNC Bank Arts Center van New Jersey. Het is gevestigd in Pittsburgh, Pennsylvania.