Opties voor financiële schuldverlichting – Vijf tips om u te helpen schulden sneller af te betalen

Het afbetalen van schulden vereist wilskracht en vastberadenheid. Om het op zijn vroegst terug te verdienen, heb je ook enkele concrete strategieën nodig die systematisch moeten worden geïmplementeerd om het beste resultaat te behalen.

Kijk eens goed naar je totale maandinkomen en de uitgaven die je daaruit moet halen. Houd er rekening mee hoeveel geld u overhoudt als spaargeld. Verzilver uw bestaande spaargeld en beleggingen en gebruik het geld om uw schulden af ​​te lossen. Hoewel het verstandig is om te sparen voor een regenachtige dag, heeft het geen zin om aan de ene kant schulden op te bouwen en aan de andere kant rente te verdienen op uw beleggingen.

Gebruik uw levensverzekeringspolis door ertegen te lenen, op voorwaarde dat deze contante waarde heeft. Hoewel het betekent dat u uw eigen geld leent, zijn de rentetarieven veel gunstiger en heeft u een meer gespreide tijdsperiode om de lening terug te betalen. Maak er echter een punt van om de lening op zijn vroegst terug te betalen (u heeft zeker meer geld bij de hand als uw andere schulden zijn vereffend) zodat uw dierbaren niet lijden in geval van ongunstige omstandigheden.

Als uw familieleden of vrienden u voldoende vertrouwen om u een lening te verstrekken om de schuld te overbruggen, is er niets vergelijkbaars. U kunt profiteren van zeer gunstige rentetarieven en een eenvoudiger aflossingsschema. Zorg er echter voor dat u snel bent met uw betalingen aan hen, aangezien u de relatie op de lange termijn zeker wilt behouden. Zorg voor een schriftelijke overeenkomst en leg het rente- en aflossingsschema duidelijk schriftelijk vast om later harde gevoelens te voorkomen.

Als u deelneemt aan een 401 (k) gekwalificeerd pensioenplan op het werk, kunt u proberen ervan te lenen. De meeste 401 (k) -abonnementen hebben een functie waarmee u tot 50% van de waarde van de rekening kunt lenen, of $ 50.000, welke van de twee het kleinst is, en tegen redelijke rentetarieven. Ook gaat al het geld dat wordt betaald als rente op een 401(k)-lening rechtstreeks naar de 401(k)-rekening van de lener.

Onderhandel opnieuw over de voorwaarden van de schuld met uw schuldeisers. Praat met hen en leg uw huidige financiële situatie uit en vraag om een ​​lager aflossingsschema, lagere rentetarieven of kwijtschelding van bepaalde kosten.