Ongedekte leningen – een beetje geld gaat een lange weg

Ongedekte lening of voorschot in contanten is een kleine lening die u op elk moment kunt nemen. Het is een van de twee meest populaire opties voor kortetermijnleningen waar mensen gebruik van kunnen maken, de andere zijn betaaldagleningen. U hebt geen kredietwaardigheidslabel nodig om een ​​ongedekte lening aan te vragen. Uw bank schiet u het geld voor of een kredietverstrekker, soms met een garant die namens u staat in geval van wanbetaling. Dergelijke leningen worden in maandelijkse termijnen afgelost.

Ze hebben zeer hoge rentetarieven, vooral betaaldagleningen. Ongedekte leningen zijn niet zo slecht, met APR minder dan 50%. Het geleende bedrag varieert van geldschieter tot geldschieter, maar gaat niet meer dan een paar duizend pond. Ongedekte leningen zijn de laatste die worden terugbetaald, pas nadat alle andere kosten op de rekening zijn betaald. Ongedekte leningen worden niet gedekt door activa zoals een huis of auto. Het is gebaseerd op de beoordeling van een panel van kredietverstrekkers die u zullen helpen om de beste lening voor uw behoefte te vinden. Bedrijven bieden een reeks van dergelijke leningen aan, al dan niet beveiligd, afhankelijk van uw behoefte.

Verschillende kredietverstrekkers brengen verschillende APR’s in rekening, die ze in hun advertenties moeten weergeven als representatieve APR’s, inclusief alle andere kosten met het rentebedrag. Ze rekenen verschillend op basis van klantprofielen, hun kredietwaardigheid en natuurlijk het beleid van de kredietverstrekker. Daarom kunnen APR’s variëren van enkele cijfers tot de jaren 90.

Enkele veelgestelde vragen over ongedekte leningen…

Kan ik juridische stappen ondernemen als ik een lening niet terugbetaal?

Ongedekte leningen zijn volkomen legaal en u kunt juridische stappen ondernemen als u niet terugbetaalt, ook al zijn er geen garanten of activa gekoppeld aan uw lening

Wat zijn de voor- en nadelen van ongedekte leningen?

De voordelen zijn dat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn als u snel een grote hoeveelheid contant geld nodig heeft. Er worden geen vragen gesteld en de betalingstermijnen zijn flexibel van één tot vijf jaar. Er is geen boete voor vervroegde aflossing en bij sommige leningen geldt een aflossingsvakantieperiode voor de eerste paar maanden nadat de lening is aangegaan.

Het grootste nadeel is dat het een dure lening is om terug te betalen.

Wie is de beste kandidaat voor een ongedekte lening?

Hoewel het niet als een kritieke factor wordt beschouwd, is een goede kredietgeschiedenis een goede kandidaat voor ongedekte leningen. Als het een bank is die deze lening verstrekt, is een rekeninghouder een goede kandidaat. Een oude bewoner van de plaats met een vaste baan is ook een goede kandidaat. Dus terwijl ze de leningen verstrekken, beschouwen de geldschieters die kandidaten als de beste kandidaten die hun leningen in korte tijd kunnen terugbetalen vanwege hun veilige baan en onberispelijke kredietgeschiedenis.

Is de rente (JKP) flexibel? Hoe wordt het berekend?

De rente op een ongedekte lening wordt berekend op basis van de volgende factoren:

1. Het geleende bedrag – de rentevoet is omgekeerd evenredig met het gewoonlijk geleende bedrag. Als een groot bedrag als lening wordt genomen, zal de rente lager zijn, terwijl de rente hoog zal zijn voor een klein leningsbedrag

2. De looptijd van de lening – langlopende leningen hebben hogere tarieven, terwijl kortetermijnleningen die binnen korte tijd kunnen worden terugbetaald een lage rente hebben

3. De kredietgeschiedenis van de lener – een goede kredietgeschiedenis levert u lagere tarieven op. Maar als uw kredietgeschiedenis niet onberispelijk is of als u in het verleden in gebreke bent gebleven, moet u hoge rente betalen.

Wat is de maximale looptijd van dergelijke leningen?

De maximale looptijd van ongedekte leningen is meestal vijf jaar.