Ondernemers – De kwaliteiten van een ondernemer

Succesvolle ondernemers zijn duidelijk anders dan individuen die gewoon een baan willen. Er zijn cruciale verschillen waarvan u zich bewust moet zijn voordat u besluit uw baan op te zeggen en uw eigen bedrijf te starten. Vaak denken mensen dat een bedrijf een oplossing is om werkloos te zijn. De waarheid is dat 90% van de bedrijven in de eerste vijf jaar failliet gaat en 90% van de 10% binnen tien jaar.

De reden voor dit falen is dat we niet de kwaliteiten en kennis krijgen die nodig zijn om succesvolle ondernemers te zijn. We zijn opgeleid om werknemers te zijn zodat we geld kunnen verdienen voor iemand anders. Dat zet je toch aan het denken? Elk uur dat je in een baan steekt, brengt meer geld in de zak van iemand anders dan je verdient. Wiens zak, vraag je? De succesvolle ondernemer.

Dus, waarom zijn succesvolle ondernemers succesvolle ondernemers? Het antwoord is dat ze een totaal andere manier van denken hebben over veiligheid en geld. Ze maken zich echt geen zorgen over zichzelf of hun families. Ik weet dat dat slecht klinkt, maar het is de waarheid. Ze zijn gefixeerd op het idee dat het een bedrijf zal worden. Ik weet dat dit waar is, want ik ben op dezelfde manier. Mijn arme man is meestal wees omdat ik aan niets anders kan denken dan hoe ik mijn bedrijf kan laten groeien, of een bedrijf kan starten, enz. Ik was me hier niet van bewust totdat ik een beschrijving las van een typische ondernemer en de impact die hun activiteiten hebben op hun familie en vrienden. Het vergt een bewuste inspanning om ervoor te zorgen dat er een balans in mijn leven is, want ik speel liever met mijn creatie en leer nieuwe dingen.

Oké, als dat je niet afschrikt, laten we eens kijken naar typische eigenschappen van een ondernemer.

Ondernemers zijn:

1. Gedreven en niet bang om een ​​risico te nemen

Een echte ondernemer ziet een kans om iets te creëren en heeft de perceptie dat de kans zeer succesvol zal zijn. Ze denken niet noodzakelijkerwijs in termen van rijk zijn. Het loont de moeite om een ​​idee uit te zien groeien tot een levensvatbaar bedrijf of een bestaand bedrijf over te nemen en de prestaties ervan te verbeteren. Het is niet ongebruikelijk dat een ondernemer een bedrijf verkoopt nadat het succesvol is geweest, omdat ze niet de wens hebben om het te beheren en een ander bedrijf willen opzetten. Of ze huren werknemers in om het voor hen te beheren en gaan door naar het volgende idee.

2. Volhoudend

Ondernemers zijn vasthoudend en geven niet snel op. Ze zijn constant enthousiast over de sensatie die ze krijgen als ze zien dat hun idee werkelijkheid wordt en een enorm succes wordt. Ze maken zich misschien zorgen over het inkomen, enz., maar ga door in de wetenschap dat alles uiteindelijk goed komt en een bedrijf geboren wordt. Hun koppige, gefocuste manier van doen drijft hen voort, omdat ze het eindresultaat kunnen proeven, voelen en zien.

3. Probleemoplossers

Ondernemers zijn probleemoplossers. Ze zijn het meest effectief wanneer ze een probleem met een team oplossen. Ze begrijpen hun beperkingen en zoeken extern talent om de oplossingen te implementeren. Ondernemers vinden het heerlijk om iemand anders het werk voor hen te laten doen, terwijl ze doorgaan met hun visie.

4. onbevreesd

Ondernemers zijn niet bang om te bedelen, lenen en stelen (niet echt) het geld dat nodig is om hun idee te realiseren. Het idee is een minnares en niets wordt gespaard als het betekent dat het idee wordt bevredigd. Ze maken zich geen zorgen over veiligheid, ziektekostenverzekering, waar de volgende $ vandaan komt, omdat ze WETEN dat dit het juiste is om te doen.

5. In staat om diversiteit te beheren

Een ondernemer is in staat om met een miljoen taken tegelijk te jongleren of ervoor te zorgen dat hij/zij iemand heeft ingehuurd of overgehaald om voor hen te jongleren. Ondernemers zijn meesters in manipulatie. Ze kunnen een idee aan iedereen verkopen en hen overhalen om deel uit te maken van het team en ervoor te zorgen dat het idee werkelijkheid wordt.

6. Nieuwsgierig

Ondernemers zijn eeuwige studenten. Ze zijn geïntrigeerd door concepten en betere manieren om dingen te doen en gaan constant naar seminars om iets nieuws te leren dat kan worden toegepast op een bedrijf om het beter te maken.

Het komt erop neer dat ondernemers een verlangen hebben naar vrijheid en rijkdom, om hun eigen regels te maken, verantwoordelijk te zijn voor de resultaten van hun activiteiten, een probleem op te sporen en er een bedrijf van te maken, en een verschil te maken in de wereld. Hun idee van plezier is de oprichting van een succesvol bedrijf.

Doe deze korte quiz en kijk of jij de eigenschappen van een succesvolle ondernemer hebt:

1. Ben je bereid al je tijd te besteden aan het opzetten van een bedrijf?

2. Ben je werkloos omdat je graag meedenkt en niet bang bent om je mening te geven

3. Bent u bereid, indien nodig, uw levensstandaard te verlagen totdat uw bedrijf winstgevend wordt?

4. Zullen uw familie en vrienden begrijpen waarom u niet naar feesten, films, evenementen gaat die uw succes in de weg lijken te staan

5. Heb je andere bedrijven gehad en voel je je nog steeds gedreven om het opnieuw te proberen.

Als uw antwoord op deze vragen ja is, heeft u een goede kans van slagen. De kernkwaliteiten zijn geen angst, vertrouwen, focus en gedrevenheid.

Luister naar je gevoel en vraag jezelf af: “Ben ik echt klaar om het veilige leven zoals ik het ken op te geven?” Als je dat bent, ga ervoor.