Onderhandelingstips voor het kopen van auto’s

Iedereen is in het nadeel wanneer hij naar een dealer gaat en onderhandelt over een auto. Er zijn tegenwoordig verschillende websites die u bij dat proces kunnen helpen. De sleutel bij elke onderhandelingen is om de controle over het proces te behouden. Onthoud dat u degene bent die de aankoop doet, de dealer is er om u van dienst te zijn – het mag nooit andersom zijn.

Online lenen is erg populair geworden bij consumenten omdat ze een autolening kunnen aanvragen voordat ze ooit een voet bij de dealer hebben gezet. Dit helpt hen controle te krijgen over niet alleen het auto-aankoopproces, maar ook over het financieringsgedeelte van de verkoop, dat historisch gezien het grootste winstdeel van de autoverkoop voor de dealer was. Met uw financiering al geregeld, heeft u de helft van de onderhandelingsstrijd al geklaard. Hier zijn een paar eenvoudige dingen om te onthouden:

1. Onderzoek: Doe je onderzoek voordat je winkelt. Kijk naar de waarde van uw inruil en hoe het gewenste model geprijsd is voordat u naar een dealer gaat. Er zijn veel sites om deze informatie te krijgen, maar een van de beste niet-bevooroordeelde bronnen is Consumer Reports.

2. Een afspraak maken: Maak een afspraak met een internetverkoper voordat u naar een dealer gaat. U krijgt doorgaans een betere prijs en minder verkoopdruk. De internetverkoper lijkt meer op een wagenparkbeheerder en is gewend om met een slimmere koper om te gaan.

3. Houden Jouw persoonlijke informatie: Als u online bent gegaan en uw financiering hebt geregeld voordat u naar de dealer gaat, geef de dealer dan niet uw goedkeuringsbedrag, gewenste betaling, rentepercentage en vooral uw burgerservicenummer. Als u al financiering heeft staan, heeft een dealer dit om welke reden dan ook niet nodig.

4. Inruilen: Als u een inruil heeft, maak deze informatie dan pas bekend nadat u heeft onderhandeld over de prijs van het voertuig dat u koopt. Vraag de nieuwe autoprijs op schrift en onderhandel dan over de inruil. Dit zijn twee afzonderlijke transacties die toevallig op één vel papier staan.

5. Testritten: Maak een proefrit met meerdere voertuigen bij meerdere dealers en laat ze strijden om uw bedrijf. Praat pas over de prijs nadat u een proefrit met het voertuig heeft gemaakt. Je weet pas of je het leuk vindt als je een proefrit maakt. Laat de dealer weten dat u nog steeds aan het winkelen bent.

6. Financiering: Vertel de dealer niet over uw vooraf afgesproken financiering; u wilt dat de dealer denkt dat u contant betaalt. Als u online bent gegaan en een autolening hebt aangevraagd, bent u in hun gedachten een contante koper. Hierdoor krijgt u een betere prijs en kan de dealer u niet manipuleren door te denken dat u een goede deal krijgt.

7. De prijs instellen: Geef de dealer een vaste prijs die u bereid bent te betalen met alles inbegrepen (belastingen, toeslagen, registratie enz.). Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in een Ford Explorer voor $ 15.000,-, moet u zeggen: “Ik zal u nu een cheque uitschrijven voor $ 14.500,00 maar dat omvat alles. Hebben we een deal?” Geef ze geen optie. Wees altijd bereid om weg te lopen!

8. Wacht niet rond: Blijf niet langer dan 30 minuten in een dealerbedrijf wachten op een prijs. Een proefrit duurt 10 minuten. Geef ze een prijs na je proefrit en laat ze weten dat ze 15 minuten hebben om je te antwoorden. Als u geen antwoord krijgt, ga dan weg en vertel hen dat ze u kunnen bellen als ze u vandaag een voertuig willen verkopen.

9. Lees voordat u tekent: Lees ALTIJD uw inkooporder. Zorg ervoor dat u alles begrijpt waar u zich aan verbindt en wat uw verantwoordelijkheden zijn in deze transactie. Er zijn veel “tricks of the trade” die dealers zullen proberen te gebruiken, dus let op.

Hoewel er nog veel meer manieren zijn om te besparen op uw volgende autoaankoop, zullen deze tips samen met het online krijgen van uw autolening zeker helpen. Meer belangrijke tips en online een autolening aanvragen vind je bij OpenRoad Lending. Daar vindt u andere nuttige informatie over uw kredietwaardigheid en het belang van het bijhouden van een goede kredietgeschiedenis. Veel plezier met onderhandelen!