Obama’s federale hypotheekplan uitgelegd – Vraag een spaarlening van 2% aan

Bijna 5 miljoen huiseigenaren kunnen in aanmerking komen voor Obama’s federale wijzigingsplan voor leningen. Met een nieuwe hypotheekrente van slechts 2%, is dit programma voor het sparen van huizen ontworpen om leners in hun huis te houden en executie en wanbetalingen te stoppen. Dit is het moment om te leren of u baat zou kunnen hebben bij dit overheidsbereik. Aarzel niet om hulp aan te vragen, want dit programma is betaald met uw belastinggeld en u verdient deze hulp.

Banken, kredietverstrekkers en dienstverleners zijn overeengekomen de standaardrichtlijnen te volgen voor het kwalificeren en wijzigen van woningkredieten met behulp van dit federale plan, genaamd Home Affordable Modification Program. In ruil daarvoor krijgen de kredietverstrekkers een premie van het ministerie van FinanciĆ«n voor elke hypotheek die met dit regeringsplan wordt gewijzigd. Dit betekent dat uw bank een grote stimulans heeft om u te helpen – u hoeft alleen uw aanvraag voor leningwijziging correct voor te bereiden, zodat deze voldoet aan de standaardrichtlijnen en u een goede kans op goedkeuring heeft.

De kern van het Home Affordable Modification Program is het aanpassen van woningkredieten, zodat de maandelijkse betaling wordt verlaagd tot slechts 31% van het bruto maandinkomen van de kredietnemer. Dit wordt bereikt door een reeks methoden in deze volgorde te gebruiken:

  1. Verlaag de rente tot 2%
  2. Verleng de leentermijn tot 40 jaar
  3. Een hoofdsaldo uitstellen of vergeven

Als uw nieuwe doelbetaling van 31% kan worden bereikt door deze methoden te gebruiken, bent u een goede kandidaat voor goedkeuring. U kunt de 4-stappenformule leren die uw geldschieter zal gebruiken, en deze vervolgens toepassen op uw eigen aanvraag. Zo weet u van tevoren dat u in aanmerking komt en kunt u eventueel uw cijfers aanpassen zodat u precies binnen de richtlijnen past.