NFL-spelers en geld

Een van de vragen die mensen me altijd stellen over het zijn van een NFL-speler, is: “Hoe is het om op zo’n jonge leeftijd zoveel geld te verdienen?”

Ik moet zeggen dat het heel moeilijk is om van jong en zonder geld jong en miljonair te zijn, omdat je niet weet hoe je financieel verantwoordelijk moet zijn. Het is net als het winnen van de loterij, en zoals je weet uit het lezen over loterijwinnaars, gaan de meeste loterijwinnaars binnen 10 jaar na het winnen van de loterij failliet. Nou, bij professionele sporters is dat niet veel anders. De reden hiervoor is dat de meeste professionele atleten en loterijwinnaars nooit geldbeheervaardigheden hebben geleerd. Van de ene dag blut zijn naar de volgende dag miljonair zijn, is een enorme verandering in je leven, vooral omdat als je eenmaal geld hebt, iedereen wil dat je het aan hen geeft, en meestal doe je dat ook.

Ik kwam uit een eengezinswoning zonder vader, iets wat veel professionele NFL-spelers gemeen hebben. Ik ben ook Afro-Amerikaans en mijn familie had niet veel geld, wat ook heel gebruikelijk is bij NFL-spelers. Hierdoor heb ik nooit geleerd hoe ik verantwoord met geld om moet gaan en plannen moet maken voor mijn toekomst. Ik ging van op een dag blut zijn naar de NFL en werd miljonair.

Een groot probleem met jong zijn en veel geld hebben, is de druk van zowat iedereen, inclusief medespelers, om heel snel veel geld uit te geven. Als je rijk bent, wil iedereen je geld, vooral je familie en vrienden. Mijn moeder, tantes, ooms, neven, vrienden, enz. wilden allemaal geld van me lenen. En die heb ik ze natuurlijk gegeven. Dan heb je vriendinnen en vrouwen die willen dat je veel dure cadeaus voor ze koopt, zoals auto’s, sieraden en kleding omdat je rijk bent en ze willen pronken met hun vrienden. Je hebt ook liefdadigheidsinstellingen, investeerders en zakenmensen die allemaal om je geld vragen – en uiteindelijk geef je het aan hen.

Maar misschien wel het ergste van alles zijn de andere spelers, want als het om geld gaat, is het de blind die de blinden leidt. We geven allemaal ons geld uit alsof het nooit opraakt, omdat we ongeschoold zijn in financiële verantwoordelijkheid. Als je bijvoorbeeld cool en gerespecteerd wilt zijn door de andere spelers, moet je ze bijbenen. Dus als een speler een nieuwe SUV koopt, wil jij er ook een kopen. Ik bedoel, je kunt geen NFL-speler zijn en in een normale auto rijden zoals een Honda Civic. Je moet rijden in een dure Hummer, Cadillac Escapade, BMW, Mercedes, Porsche, etc.

Je moet ook een enorm duur huis hebben. Alle andere spelers doen dat en als je gewoon in een gemiddeld huis woont, kijken ze op je neer. We geven dus een fortuin uit aan het kopen van enorme huizen voor onszelf en voor onze ouders die we niet nodig hebben. En natuurlijk zijn er de sieraden. We geven zoveel geld uit aan sieraden dat het krankzinnig is. Het is niets voor een speler om $ 100.000 per jaar of meer uit te geven aan het kopen van sieraden, en dat is alleen voor ons. Dat geldt niet voor alle sieraden die we kopen voor onze familie, vrouwen en vriendinnen. Het is allemaal buitengewoon onverantwoord. Maar als zoveel mensen je elke dag onder druk zetten om dingen te kopen en gelijke tred te houden met de andere NFL-spelers, wordt het veel gemakkelijker om ja te zeggen dan om nee te zeggen, zelfs als je al je geld ziet verdwijnen.

Een ander probleem is dat als rijke NFL-speler van je wordt verwacht dat je voor alles de rekening betaalt. Wanneer je uit eten gaat, ben jij degene die voor iedereen betaalt. En als je uitgaat met andere spelers of je vrienden, is het altijd naar een chique club waar we naar de VIP-sectie gaan en duizenden dollars uitgeven aan luxe champagne en drankjes – voor iedereen. Ik ken spelers die in één nacht meer dan $ 25.000 hebben uitgegeven bij een club. En dan doen ze het steeds weer opnieuw zodat ze de “grote man” kunnen zijn.

Een ander probleem dat NFL-spelers hebben, zijn vrouwen die achter ons aan zitten vanwege ons geld en onze status. En veel van deze vrouwen zijn goudzoekers. Als we geen rijke atleten waren, zouden deze mooie vrouwen waarschijnlijk niet twee keer naar ons kijken. Maar nu we rijk en bekend zijn, achtervolgen vrouwen ons constant. Dit leidt er bijna altijd toe dat we trouwen met een vrouw met wie we niet zouden moeten trouwen en dan na een paar jaar scheiden en een groot percentage van ons geld verliezen bij de scheiding. Ik heb deze fout zelf gemaakt en het heeft me veel gekost en kost me nog steeds.

Kortom, een rijke atleet zijn is veel moeilijker dan mensen denken, omdat er zoveel druk op ons staat om ons geld zo snel mogelijk uit te geven. Geld vergroot problemen, het elimineert ze niet zoals de meeste mensen denken.