Netwerkmarketing – De kracht van werken als een stam

Het herontdekken van de waarde van “stammen” of belangengroepen — online of offline — en het inzetten van onze tribale koopkracht achter goed geselecteerde netwerkmarketingbedrijven zal het publiek beter van dienst zijn dan te wachten tot de overheid of bedrijven “banen scheppen”.

Deze bewering druist in tegen het oude systeem van 40 uur per week werken gedurende 40 jaar om het recht te verdienen om te leven van 40% van ons piekinkomen. De meerderheid van het publiek zal mijn suggestie om het anders te doen echter belachelijk vinden. Het is gewoon te verschillend, zouden ze kunnen zeggen.

Veel van deze mensen investeren al het geld dat ze kunnen lenen om terug naar school te gaan om te leren hoe ze een nuttig radertje kunnen zijn in een industriële machine die hen pas onlangs heeft bedrogen. Waarom smeken om opnieuw misbruikt te worden door bedrijven die op zoek zijn naar goedkopere en goedkopere arbeidskrachten?

Om veiligheid te vinden, moeten we terugkijken in de menselijke geschiedenis om het succes te zien dat kan worden behaald door als stam samen te werken. Deze geïndustrialiseerde sociale organisatie is vrij recent – en te oordelen naar de resultaten is het een akelige mislukking geweest.

We moeten terug naar een systeem van sociale en zakelijke organisatie dat werkt voor de stam

We leven, de meesten van ons, in een “losgekoppelde” samenleving. We vrezen en wantrouwen elkaar, en in plaats daarvan stellen we ons vertrouwen in overheidsinstanties om voor ons te zorgen. Hoe gaat dat?

Deze hersenspoeling heeft ons er toe gebracht de toespraken van politici over “het scheppen van banen” serieus te nemen. Dit is belachelijk. Bedrijven creëren werkgelegenheid; de overheid kan tijdelijk mensen in dienst nemen met geld dat ze van de rest van ons hebben afgeperst, maar dit is geen echte uitbreiding van kansen.

Ik zeg dit als iemand die tien jaar op het gebied van economische ontwikkeling heeft gewerkt, gericht op het gebruik van federale en andere belastinggelden om bedrijven te stimuleren banen te creëren. Het meeste van dat geld werd in rattenholen gegoten, om nooit meer terug te zien. Bedrijven vertrokken zodra de fiscale prikkels op waren.

De grote successen die we hadden, waren buitenissige projecten die de gemeenschap ertoe aanzetten samen te werken om aantrekkelijker te worden voor en meer af te stemmen op de bedrijven van de toekomst. In zekere zin gebruikten we het gevoel van ‘stam’ in kleine gemeenschappen om de kracht van vrijwilligers te benutten die werden gemotiveerd door een gemeenschappelijk doel: het voortbestaan ​​en de gezondheid van hun gemeenschap.

Het gebruik van internet en/of sociale gemeenschappen om economische successen te behalen is de ware belofte van netwerkmarketing, als het eenmaal goed wordt begrepen. In de ware zin zijn legitieme netwerkmarketingorganisaties ‘op geloof gebaseerde gemeenschappen’ die samenwerken voor hun financiële welzijn.

De sleutel om deze systemen te laten werken voor de vele individuen die geen baan hebben of die worden bedreigd door baanverlies, is een terugkeer naar de ouderwetse eigenschappen van zelfvertrouwen en een bewaakt vertrouwen in onze stam van medewerkers die hun betrouwbaarheid hebben bewezen.

We moeten ons gevoel van gemeenschap of stam opnieuw ontwikkelen

Het lijdt geen twijfel dat netwerkmarketing werkt als we de resultaten leveren waarvoor de MLM-bedrijven willen betalen. De grote struikelblokken zijn deze: 1) Het grote publiek is zo grondig geconditioneerd om te twijfelen aan hun eigen capaciteiten om de geldigheid van zakelijke kansen te controleren; 2) We hebben ook geleerd om automatisch te reageren op alles wat met ondernemersactiviteiten te maken heeft als een “zwendel” en het af te wijzen, evenals de presentatoren; en 3) Het publieke wantrouwen van hun eigen capaciteiten en hun kennissen maakt hen overgeleverd aan de genade van bedrijven en overheidsinstanties, die niet het belang van het individu op het oog hebben; en tot slot, 4) Zelfs degenen die schuchter netwerkmarketing proberen, oefenen niet de traditionele kwaliteiten van geduld uit, erop vertrouwend dat hun eigen oordeel gezond is, en houden het niet lang genoeg vol om resultaten te zien.

Het verdient ook te worden vermeld dat het publiek door de media is misleid om te geloven dat hun beste manier om rijkdom te verwerven is door een loterij te winnen, een professionele atleet te worden of de zeldzame auteur of muzikant die het groot maakt.

Dus als verkopen een slechte carrière is in de geest van de meeste mensen, maar ze houden ervan — en inderdaad, moeten — koop dingen, waarom niet kopen als een stam? en betaald krijgen voor uw merkloyaliteit en mond-tot-mondreclame?

Netwerkmarketing is het meest ontwikkelde systeem voor het genereren van inkomsten. Het biedt precies wat de wereld vandaag nodig heeft en het meest vurig verlangt – een hefboominkomen dat stroomt naar individuen die zich als een stam aansluiten om waardevolle producten te consumeren en te promoten. Als het werkt, lijkt het voor de twijfelende wereld zo moeiteloos dat ze denken: “Er moet hier ergens een addertje onder het gras zijn!”