Nadeel van schuldconsolidatie

Het nadeel van schuldconsolidatie kan variëren, afhankelijk van wie u bent en uw financiële situatie. We hebben een lijst samengesteld met enkele nadelen van schuldconsolidatie, zodat u kunt zien wat u het meest kan raken en waarmee u mogelijk kunt leven als u schuldconsolidatie als optie kiest.

* Schuldconsolidatie biedt u een hoge rente ten opzichte van andere leningen, zoals hypotheken, overwaarde en soms persoonlijke leningen.

* Schuldconsolidatieleningen zijn gebaseerd op risico. Als u een extreem hoog risico vormt voor de geldschieter, krijgt u mogelijk de lening voor schuldconsolidatie niet of heeft u een extreem hoge rente.

* Mogelijk kunt u niet elke schuld in de schuldconsolidatielening opnemen. Voor een beveiligde lening zijn uw kansen om alle schulden in één maandelijkse betaling te krijgen groter, maar niet altijd gegarandeerd. U kunt bijvoorbeeld alleen 100% van de werkelijke waarde van het onderpand lenen in een gewaarborgde schuldconsolidatielening. Dit betekent dat elk bedrag dat niet in die 100% past, niet wordt afbetaald.

* Ongedekte schuldconsolidatieleningen zijn meestal het meest nadelig vanwege het bedrag dat u kunt lenen. Ongedekte leningen vormen een hoger risico voor de geldschieter en daarom staan ​​​​ze slechts een klein bedrag toe voor een lening. Het hangt af van uw inkomen, kredietscores, kredietgeschiedenis en het bedrag van uw schulden.

* We spraken over risico iets hoger in de lijst met nadelen. Een ander nadeel van schuldconsolidatie met risico’s die we niet noemden, is de lengte van de lening. De meeste leningen voor schuldconsolidatie zullen voor een kortere periode zijn. De bank wil er zeker van zijn dat u de schuld gaat afbetalen. Dit betekent dat ze u gedurende vijf jaar maandelijkse betalingen kunnen aanbieden en aan het einde een ballonbetaling. Of ze bieden misschien net genoeg van een lening om het grootste deel van uw schulden af ​​te betalen, maar bevatten niet alles om de lening in minder dan vijf jaar af te ronden. Ze willen met andere woorden geen lening die dertig jaar doorgaat als er geen onderpand is. Dit is een te groot risico.

Elk nadeel van schuldconsolidatie dat wel of niet in dit artikel wordt vermeld, is erg belangrijk voor uw besluitvorming. U moet ervoor zorgen dat u alle opties afweegt voordat u de eerste kiest die beschikbaar is.