Moet u uw huis herfinancieren?

Er zijn veel mogelijke voordelen aan het herfinancieren van uw huis. Als u overwaarde in uw huis heeft verdiend, kan een herfinanciering u in staat stellen een deel van dat eigen vermogen te gebruiken om verbeteringen aan uw huis aan te brengen of mogelijk sommige creditcards af te betalen. Ook maken lage rentetarieven een herfinanciering verleidelijk, omdat dit zal resulteren in lagere maandelijkse betalingen en een lagere totale rente op de lening.

Als een herfinanciering van een hypotheek wordt overwogen om bestaande schulden te consolideren, zijn er een paar minpunten waarmee rekening moet worden gehouden.

Het herfinancieren van uw huis is zeer documentintensief. U moet alle persoonlijke informatie reproduceren die u hebt verstrekt toen u uw huis kocht. Ook zijn er lening vergoedingen verbonden aan huis herfinancieren die moeten worden overwogen.

Het is verstandig om de kosten te berekenen voordat u beslist wat u wilt gaan doen. Het kost veel tijd en geld om te herfinancieren. Online rekenmachines zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen een zeer nuttig hulpmiddel zijn.

Sommigen besluiten de sprong te wagen door hun hypotheek te herfinancieren, simpelweg om onder de creditcardschulden of andere leningen met hoge rentetarieven uit te komen. Dat is een grote stap om te nemen. Er zijn andere, veel eenvoudigere manieren om schulden met een hoge rente af te betalen.

Een ding om te overwegen is een tweede hypotheek of home equity lening op uw huis. Dit kan een haalbare optie zijn als u over eigen vermogen en fatsoenlijke kredietscores beschikt. Het kost minder moeite dan een eerste hypotheek, al zult u merken dat de rente iets hoger is. Ook loopt u minder risico op uw woning. Zolang u uw eerste hypotheekbetalingen doet, is het niet waarschijnlijk dat uw huis wordt afgeschermd, zelfs als u een beetje over uw tweede hypotheekbetalingen glijdt.

Voordat u een hypotheek van welke aard dan ook overweegt, is het misschien beter om te proberen uw bestaande schuld te reorganiseren en u in te spannen om deze af te betalen zonder een nieuwe lening aan te gaan. Een herstructurering van bestaande schulden, het verminderen van het totale saldo, het opnieuw onderhandelen over rentetarieven of betalingen, is een optie die het proberen waard is.

Door een nieuwe lening aan te gaan om het probleem op te lossen, graaf je jezelf zoveel dieper in de schulden. Het kan nodig zijn, maar het zou de laatste optie moeten zijn die u overweegt, niet uw eerste keuze.