Moet ik mijn hypotheek oversluiten?

We weten allemaal dat we door middel van een hypotheek oversluiten de rente kunnen verlagen of de looptijd van de hypotheek kunnen verlengen of verlengen. “Moet ik mijn hypotheek oversluiten?” Als u een hypotheek heeft, is de vraag misschien al een paar keer in u opgekomen. Voordat u voor een herfinanciering gaat, moet u enkele onderstaande dingen onthouden, omdat deze u zullen helpen de juiste beslissing op het juiste moment te nemen.

* Is uw hypotheek ouder dan een jaar? Als deze niet ouder is dan een jaar, moet u mogelijk een vooruitbetalingsboete betalen. Kijk dus goed of het voor u vruchtbaar is als u ook na de vooruitbetalingsboete voor oversluiten gaat.

* Krijgt u betere tarieven en voorwaarden na de herfinanciering van de hypotheek?

* Bent u tevreden met de nieuwe tarieven en voorwaarden die u krijgt na de herfinanciering van de hypotheek?

* Heb je een goede credit score; minstens meer dan 680? Als u een goede kredietscore heeft en een lager tarief kunt afsluiten, kan het oversluiten van een hypotheek echt nuttig voor u zijn.

Dus of u niet moet overfinancieren, hangt af van de persoonlijke financiƫle situatie en de marktomstandigheden. Als je denkt dat je wilt oversluiten, neem dan contact op met je hypotheekverstrekker en ga ook voor een uitgebreid marktonderzoek. Als u ziet dat uw huidige geldschieter u de beste tarieven en voorwaarden kan bieden, denk ik dat het beter is om met uw huidige geldschieter om te gaan, omdat het zowel voor u als uw geldschieter nuttig zal zijn om samen te werken.