Meer over autoleningen met slecht krediet

Iedereen verdient een tweede kans. Alleen omdat je een slechte kredietgeschiedenis hebt, wil dat nog niet zeggen dat je geen autolening kunt krijgen en jezelf weer op de weg kunt helpen. Het kan tegenwoordig immers moeilijk zijn om je te verplaatsen zonder je eigen set wielen. In dit artikel zal ik meer vertellen over autoleningen met een slecht krediet en wat ze voor u betekenen.

Wat is een slechte kredietautolening?

Sommige kredietverstrekkers lenen u geen cent als u een slechte kredietgeschiedenis heeft, ongeacht waar het voor is of wat uw financiƫle positie vandaag de dag is. Maar wanhoop niet. Als het gaat om autoleningen zijn er veel geldschieters die u een kans willen geven; financiers die gespecialiseerd zijn in het lenen van geld aan mensen met een slechte kredietgeschiedenis.

Zolang u kunt aantonen dat u zich vandaag in een sterkere en stabielere financiƫle positie bevindt, zullen deze financieringsmaatschappijen u het geld lenen om die auto te kopen, ondanks uw slechte kredietgeschiedenis.

Jij zit in de bestuurdersstoel

Leningen van deze aard zijn over het algemeen niet anders dan een lening voor een persoon met een goede kredietgeschiedenis. Velen zullen 100% van de aankoopprijs van de auto financieren, de rentetarieven zijn concurrerend, de kredietverstrekkers zijn gerenommeerd (denk aan een financieringsmaatschappij, niet aan woekeraars), de voorwaarden en de leningstructuur zijn in veel gevallen flexibel en de goedkeuringstijden voor leningen zijn snel.

U heeft uw lening onder controle en u zit in een mum van tijd letterlijk weer aan het stuur.

Wat zijn de risico’s?

Hetzelfde als bij elke vorm van financiering. U leent geld, er moet rente worden betaald over het geleende bedrag en u moet elke week, twee weken of een maand aan de aflossingen voldoen, hoe u het ook wilt structureren.

Enkele snelle tips

1. Geef niet te veel uit. Koop een auto die binnen uw mogelijkheden ligt om comfortabel terug te betalen. Vergeet niet dat auto’s ook geld kosten in onderhoud, brandstof, verzekering en registratie. Het is niet alleen de aankoopprijs of het kunnen voldoen aan de aflossingen.

2. Doe je onderzoek en ga alleen om met gerenommeerde financieringsmaatschappijen voor autoleningen met een slechte kredietwaardigheid.

3. Neem de tijd en ga alleen akkoord met een deal waar jij je prettig bij voelt.

4. Als u een gebruikte auto koopt, laat deze dan grondig nakijken door een gekwalificeerde monteur voordat u tot aankoop overgaat.

Gevolgtrekking

Een slechte kredietgeschiedenis hoeft geen kommer en kwel te betekenen voor uw leentoekomst. In feite kan het met succes terugbetalen van een autolening die is verkregen via een kredietmaatschappij voor autoleningen met een slecht krediet een geweldige manier zijn om uw kredietscore te herstellen, waardoor het in de toekomst gemakkelijker wordt om financiering voor andere dingen te verkrijgen.

We verdienen allemaal een tweede kans.