Meer informatie over de HECM omgekeerde hypotheekaankoop

Senioren die een nieuwe woning willen kopen, kunnen vanaf begin 2009 gebruik maken van een Omgekeerde Hypotheek voor de financiering. Een federaal verzekerde “Purchase Reverse Mortgage” is een revolutionaire manier voor senioren om onroerend goed te kopen. Dankzij recente wetswijzigingen kunnen senioren een huis kopen zonder maandelijkse hypotheeklasten.

In aanmerking komende typen onroerend goed zijn: eengezinswoning, condo, rijtjeshuizen, 1-4 eenheden meergezinswoningen en gefabriceerde huizen (die voldoen aan strikte richtlijnen). Met de toevoeging van het HECM Aankoopprogramma is er een groot aantal mogelijkheden beschikbaar om senioren van 62 jaar te helpen die een huis willen kopen als hun hoofdverblijfplaats zonder een maandelijkse betaling. In tegenstelling tot het HECM-herfinancieringsprogramma zijn er echter een aantal zeer verschillende vereisten waaraan moet worden voldaan bij de presentatie en de oorsprong van dit product.

Ten eerste, hier is het adres van de verschillen tussen een HECM-herfinanciering en een HECM-aankoop:

* De senior moet de resterende kosten van het huis betalen bij sluiting, en deze fondsen moeten worden geverifieerd, zodat de transactie volledig kan worden gedocumenteerd en aan alle richtlijnen van HUD kan voldoen.

Ten eerste mag de Kredietnemer alleen zijn eigen geld of opbrengsten uit de verkoop van activa gebruiken, zoals een andere woning of een beleggingsfonds. Ook kan de lener zijn spaar- of pensioenrekening gebruiken als verstrekker van het nodige geld. Er zijn echter beperkingen op geschenken, persoonlijke leningen, kortingspunten voor leningen, afkoop van rentetarieven, hulp bij sluitingskosten, stimulansen voor aannemers, bijdragen van de verkoper of financiering door de verkoper, voorschotten op creditcards, al dan niet gedekte leningen van een ander actief (auto, overwaarde van het huis, enzovoort.)

Enkele andere vereisten voor de aankoop van een huis met omgekeerde hypotheek omvatten de vereiste dat de lener het onroerend goed binnen 60 dagen na sluiting moet bezetten. Nieuw gebouwde woningen moeten vóór de datum van de aanvraag voor de omgekeerde hypotheek een Bewijs van Bewoning hebben. HECM-aankooptransacties hebben geen herroepingstermijn van drie dagen (3).

Met de slechte economie op dit moment en de kredietcrisis en de hypotheekcrisis allemaal samen, is de omgekeerde hypotheek een veilige manier om een ​​nieuw huis te kopen zonder uw vermogen, inkomen of investeringen aan te tasten. Het is een veilige manier om ervoor te zorgen dat u bij het kopen van een huis geen afbetalingen hoeft te doen op een nieuwe hypotheek of zich zorgen hoeft te maken over wanbetaling of executie, zodat u kunt genieten van uw welverdiende pensioen.