Maak een vrijwilligersprogramma voor millennials

Vandaag lees ik een Forbes artikel getiteld “Hoe millennials filantropie veranderen”, en enkele van de interessante punten die u in gedachten moet houden als u een fondsenwerver zonder winstoogmerk bent, zijn de volgende:

  • In 2020 zullen millennials de grootste generatie werknemers in de VS zijn

  • In 2014 doneerde 84 procent van de millennial-medewerkers aan een goed doel.

  • In hetzelfde jaar gaf 70 procent meer dan een uur van hun tijd aan een goed doel.

  • Hoewel millennials minder verdienen dan eerdere generaties, opgezadeld zijn met studieleningen, gaf niet zo’n hoog percentage in elke groep geld en tijd aan liefdadigheid in dezelfde fase van generatie X en Boomer. Naarmate mensen ouder worden, worden ze genereuzer.

  • Millennials zijn op weg om de meest genereuze generatie van deze tijd te worden.

Een van de beste dingen die non-profitleiders kunnen doen om millennials aan te moedigen zich bij hun zaak te betrekken, is door een vrijwilligersprogramma op te zetten. Millennials zijn een groot voorstander van goede doelen, zelfs als ze nog niet de koopkracht hebben van Generation X of de Boomers. Bovendien, aangezien millennials ondergedompeld zijn in technologie, zijn ze een geweldige groep om u te helpen het bewustzijn over uw organisatie onder collega’s te verspreiden.

Vraag een vrijwilligerscoördinator aan

Als je serieus bent over een vrijwilligersprogramma, is een van de beste dingen die je kunt doen het selecteren van een vrijwilligerscoördinator. Deze persoon zal verantwoordelijk en aansprakelijk zijn om u te helpen het plan te ontwikkelen, het programma uit te voeren en vervolgens ook de impact te meten die u maakt in uw gemeenschap. Als je niet in staat bent om iemand in dienst te nemen, denk er dan eens over na om een ​​huidige supporter te vragen die veel energie en enthousiasme heeft voor jouw zaak. Een essentiële kwaliteit voor de vrijwilligerscoördinator is dat dit iemand is die warm, persoonlijk en gepassioneerd is over het werk dat je doet, omdat dat enthousiasme zal overgaan op de prospects en vrijwilligers met wie ze zullen spreken voor je programma.

Haalbare doelen

Om een ​​uitstekend vrijwilligersprogramma te creëren waar millennials aan willen deelnemen, moet je duidelijk zijn over het ontwikkelen van een plan met meetbare en haalbare doelen. Als je eenmaal een goed programma hebt opgezet, moet je wervingsmateriaal maken dat aanslaat bij je doelgroep. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed en op een gemakkelijke manier communiceert, het werk dat je doet, de resultaten die je hebt in je gemeenschap en wat vrijwilligers zullen winnen door deel te nemen. Denk bij dat laatste punt na over waarom je vrijwilligers zouden willen meedoen, dus overweeg alle voordelen die hen zullen aanmoedigen om mee te doen, inclusief doelen voor hen die hen zullen helpen de impact te zien die ze hebben als ze vrijwilligerswerk doen.

Een vrijwilligersdatabase maken

Nadat je hebt besloten een vrijwilligersprogramma op te zetten, wil je er zeker van zijn dat je relevante informatie van hen verzamelt. Je kunt beginnen met een Excel-sheet, of als je een flexibeler en robuuster CRM-systeem hebt waarmee je informatie kunt verzamelen, inclusief velden die uniek zijn voor vrijwilligersprogramma’s, zou dat nog beter zijn. Maak er een punt van om niet alleen informatie te verzamelen zoals namen, adressen, e-mails, telefoonnummers, sociale media-handvatten, maar u wilt ook informatie verzamelen over de uren die uw vrijwilligers zullen werken, wat ze zullen doen en alle andere informatie direct te maken hebben met hun vrijwilligerswerk.