Locatie, locatie, locatie – de 3 belangrijkste factoren bij het kopen van een vastgoedbelegging

Locatie, locatie, locatie staat bekend als de 3 belangrijkste factoren bij het kopen van een woning, en het is gemakkelijk in te zien waarom. De locatie van uw eigendom bepaalt hoeveel rendement u krijgt en hoeveel kapitaalgroei, wat uiteindelijk bepaalt hoe goed u het doet.

En toch begrijpen mensen het nog steeds verkeerd…

De meeste beleggers kijken alleen naar de locatie binnen het gebied waar ze wonen … in plaats van zich af te vragen waar ze nog meer en nog beter rendement kunnen behalen. Het lijkt misschien logisch om te investeren in een locatie bij u in de buurt – u kunt binnenlopen om het te controleren, eventuele problemen helpen oplossen en de lokale markt beter in de gaten houden.

Deze benadering van vastgoedinvesteringen kan u echter op lange termijn duizenden of zelfs tienduizenden ponden, euro’s of dollars aan gemiste kansen kosten.

Vergelijk dit met professionele vastgoedbeleggers, die eigendom hebben in het hele land waar ze wonen, of zelfs over de hele wereld.

Door zich af te vragen: “Waar kan ik onroerend goed kopen dat me een groot rendement oplevert?” in plaats van te vragen “Wat is er onderweg beschikbaar?”, schatten ze de kansen in hun voordeel.

Investeren in onroerend goed draait allemaal om de cijfers, dit is iets wat ik me al heel vroeg realiseerde – vergeet of je daar zou willen wonen of dat het onroerend goed verderop in de straat is.

In plaats daarvan, waar ik op let is:

Het waarschijnlijke rendement – rendement en kapitaalgroei

Aan- en verkoopkosten, inclusief belastingen

Kosten om geld te lenen, dwz rentetarieven

Hoe aantrekkelijk het pand zal zijn voor mogelijke huurders/kopers

Dus hoe herken je een geweldige locatie?

Om vermogen op te bouwen door middel van vastgoedbeleggingen, hebt u een locatie nodig waar kapitaalgroei plaatsvindt, dat wil zeggen waar het onroerend goed in waarde zal stijgen, wat vermogen opbouwt, waardoor u uiteindelijk extra onroerend goed kunt kopen en een portefeuille kunt opbouwen.

Factoren die groei suggereren zijn onder meer:

1. Groeiende, zich ontwikkelende economie, bijv. landen die de EU binnenkomen, vernieuwde steden

2. De vraag overtreft het aanbod, dwz meer mensen willen onroerend goed dan kunnen worden geleverd, meestal vanwege het grotere aantal aankomsten, wat te wijten kan zijn aan een hoger geboortecijfer, een hoog aantal gecreƫerde banen, lagere prijzen dan vergelijkbare eigendommen elders, en de immigratiewetten worden versoepeld.

3. Lage kosten van lenen – als de rentetarieven erg laag zijn, is de kans groter dat mensen kopen, met name voor koop om te verhuren, omdat ze er zeker van zijn dat ze alle kosten kunnen dekken en een goed rendement kunnen behalen.

Het is om de bovengenoemde redenen dat Britse investeerders recentelijk naar het buitenland zijn gaan kijken, en waarom internationale investeerders zich richten op ontwikkelingslanden en groeiende steden bij het beslissen waar te investeren.

Het is om de bovengenoemde redenen waarom Britse investeerders het afgelopen jaar naar het buitenland hebben gekeken, en waarom internationale investeerders zich richten op ontwikkelingslanden en groeiende steden bij het kiezen van waar te investeren. Onthoud dat de locatie van uw belegging bepaalt hoe goed uw belegging presteert.