Levensdekking voor eenlingen

Het hebben van een kind om voor te zorgen, brengt een geheel nieuwe dimensie van verantwoordelijkheid in uw leven, en als zodanig is dit een van de belangrijkste drijfveren voor degenen die een levensverzekering kopen. Ervoor zorgen dat er een financieel vangnet is om uw kinderen te beschermen, is vaak van het grootste belang voor elke nieuwe ouder.

Evenzo kan het formaliseren van een relatie door middel van huwelijk of geregistreerd partnerschap een andere aanleiding zijn voor het regelen van levensverzekeringen. Als je zojuist je eeuwige liefde aan iemand hebt gezworen, spreekt het voor zich dat je ervoor wilt zorgen dat ze financieel veilig zijn voor het geval er iets met je gebeurt. Levensverzekeringen kunnen helpen om die financiële zekerheid te bieden.

Maar wat als je in een fase van je leven bent waarin je geen van beide dingen hebt gedaan? Moet u de levensverzekering afdoen als irrelevant voor uw situatie? Niet noodzakelijk. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van Steve.

Houd er rekening mee dat dit een case study is en niet moet worden gezien als financieel advies. Als u denkt dat u financieel advies nodig heeft, raden we u aan om met een financieel adviseur te praten, aangezien de omstandigheden en behoeften van iedereen anders zijn.

Alleenstaande huiseigenaar – Steve (21)

Steve is alleenstaand en woont in een huis dat hij een jaar geleden heeft gekocht. Naast zijn hypotheek heeft hij ook creditcards en een autolening. Hij beheert de maandelijkse betalingen op verantwoorde wijze, zodat hij het zich kan veroorloven om wat geld opzij te zetten in spaargeld. Hij is zich ervan bewust dat hij een hiaat in zijn financiële planning heeft omdat hij geen levensverzekering heeft, hoewel hij vrijgezel is zonder kinderen, maar hij weet niet zeker of dit een probleem is.

Met Life Cover kan Steve ervoor zorgen dat zijn hypotheek en uitstaande schulden worden vereffend als hij voortijdig komt te overlijden. Hij schrijft zijn plan in trust, waarin staat dat hij wil dat het geld wordt uitbetaald aan zijn ouders, die zijn financiële zaken zouden regelen.

Het afsluiten van levensdekking betekent dat Steve iets waardevols kan achterlaten voor degenen om wie hij geeft. In zijn testament stelt Steve dat hij wil dat de opbrengst van zijn huisverkoop aan zijn twee neven gaat. Steve is pas 21 en heeft al vroeg een verantwoorde stap gezet om een ​​sterke financiële basis voor zichzelf op te bouwen. Als zijn omstandigheden in de loop van de tijd veranderen, kan hij zijn financiële planning aanpassen aan een partner of kinderen. Met een maandelijkse betaling van slechts £ 5,79 heeft Steve een kleine financiële toezegging gedaan in ruil voor waardevolle gemoedsrust.

De feiten

Plan: Dekking voor overlijdensrisico’s verlagen

Looptijd: 24 jaar

Basis: eenmalig leven

Som verzekerd: £ 115.000

Maandelijkse premie: £ 5,79

Greenbee Life Cover Premium op basis van een enkele dekking, voor een man die is geboren op 2/09/1988 en de afgelopen 12 maanden geen enkele vorm van tabak of nicotineproducten (bijv. pleisters, kauwgom enz.) heeft gebruikt. Cijfers correct per 3 november 2009.

Dus ook al denk je misschien dat je te lomp en vrij bent om levensverzekeringen relevant voor je te maken, het is de moeite waard om dieper te graven. Is er iemand voor wie je iets zou willen achterlaten, mocht het ergste gebeuren? Als dat zo is, waarom zou u dan niet vandaag nog een snelle levensverzekeringsofferte aanvragen om te zien hoeveel uw maandelijkse premies kunnen zijn.

Houd er rekening mee dat inflatie de koopkracht van het geld dat Steve in de toekomst terugkrijgt, zal verminderen. Het is belangrijk dat zij hun dekking regelmatig herzien om er zeker van te zijn dat deze nog steeds aan hun eisen en behoeften voldoet.