Leren over de omgekeerde hypotheekoptie

De term omgekeerde hypotheek is tegenwoordig overal. Het verschijnt vaak in commercials of verschijnt bij zoekopdrachten op internet. Maar je begrijpt misschien niet wat het precies is.

Kortom, het is een unieke woonlening waarmee huiseigenaren een deel van het eigen vermogen kunnen omzetten in contanten. Dit eigen vermogen dat de huiseigenaar in de loop van de jaren heeft verworven met het betalen van zijn huis, kan nu in betalingstermijnen aan hem worden teruggegeven. In een typische hypotheeksituatie betaalt de lener de geldschieter en elke betaling vermindert het verschuldigde bedrag en bouwt het eigen vermogen van de lener in het huis op. Bij een omgekeerde hypotheek ontvangt de lener betalingen van de geldschieter en elke betaling verhoogt het leningsaldo en verlaagt het eigen vermogen.

Wie verstrekt deze leningen?

De meeste van deze leningen zijn afkomstig van de Federal Housing Administration (FHA) en staan ​​bekend als een Home Equity Conversion-hypotheek of HECM. Een HECM wordt gegarandeerd door de FHA, zodat de lener zich geen zorgen hoeft te maken over het niet ontvangen van betalingen van zijn geldschieter.

Wie komt in aanmerking voor deze leningen?

Om voor dit type lening in aanmerking te komen, moeten huiseigenaren 62 jaar of ouder zijn en een aanzienlijk eigen vermogen in hun huis hebben. Om een ​​HECM te verkrijgen, moeten huiseigenaren bovendien hun huis volledig bezitten of moet het saldo dat ze aan hun huis verschuldigd zijn laag genoeg zijn om bij het sluiten met de opbrengst van de omgekeerde lening te kunnen worden afbetaald. Bovendien moet de lener in het huis wonen en in staat zijn om terugkerende kosten in verband met het onroerend goed te betalen, inclusief belastingen en verzekeringen. Ten slotte moeten leners, voordat ze de lening krijgen, informatie krijgen van een HECM-adviseur. Het huis van de aanvrager moet een eengezinswoning zijn, een door de HUD goedgekeurd condominium of een vervaardigd huis dat voldoet aan de FHA-vereisten, of een huis van twee tot vier eenheden als de lener in een van de eenheden woont.

Hoeveel kunt u lenen?

Het bedrag dat een huiseigenaar kan lenen met een omgekeerde hypotheek varieert afhankelijk van hun leeftijd, de waarde van het huis en de rentevoet van de lening. In de meeste gevallen kunnen huiseigenaren op oudere leeftijd meer geld lenen, en hoe meer een huis waard is of hoe meer eigen vermogen de eigenaar ervan heeft, hoe meer de eigenaar kan lenen. Lagere leningrentetarieven verhogen ook de leenkracht van een huiseigenaar.

Hoe ontvang ik mijn geld?

Met een HECM hebben leners verschillende keuzes om hun betalingen te ontvangen. Leners kunnen ervoor kiezen om een ​​forfaitair bedrag te ontvangen bij het afsluiten van de lening of de lener kan een kredietlijn afsluiten. Deze kredietlijn kan worden gebruikt zoals de lener kiest en groeit in de loop van de tijd. Een lener kan er ook voor kiezen om betalingen te ontvangen in de vorm van een maandelijkse annuïteit. Een vaste maandelijkse lijfrente is een maandelijkse betaling die de lener ontvangt voor de hele tijd dat hij in het huis woont. Een termijn maandelijkse lijfrente is een maandelijkse betaling die de lener ontvangt voor een bepaalde periode die zij kiezen. Leners kunnen er ook voor kiezen om deze opties te combineren, bijvoorbeeld door te kiezen voor het ontvangen van een maandelijkse lijfrente, maar ook door contant geld te nemen bij het afsluiten. Door een kleine vergoeding te betalen, kunnen leners ook overstappen van de ene optie naar de andere.

Een omgekeerde hypotheek kan een gunstige bron van inkomsten zijn voor senioren. Door de voor- en nadelen van dit type lening te onderzoeken, kunnen huiseigenaren bepalen of het bij hun financiële situatie past.