Leningvoorstel voor kleine bedrijven

Het aanvragen van een lening voor een klein bedrijf kan spannend en tegelijkertijd stressvol zijn. Voor de beste resultaten en om uw vertrouwensniveau te vergroten, moet u voorbereid zijn wanneer u de kredietverstrekker bezoekt die u hebt gekozen voor uw zakelijke leninggesprek. Nadat u uw bedrijfsplan hebt opgesteld, begint u met de voorbereiding van de lening door een leningvoorstel te schrijven om aan de geldschieter te presenteren.

Het leningvoorstel moet enkele cruciale informatie en veel details bevatten over uzelf en uw bedrijf of bedrijfsidee. Er moet in staan ​​wie u bent, hoeveel geld u nodig heeft en waar het geld aan wordt uitgegeven, hoe u van plan bent de lening terug te betalen en wat u van plan bent te doen als u de lening niet kunt terugbetalen.

De volgende zijn belangrijke elementen om op te nemen in uw leningvoorstel.

1. Samenvatting.

Dit moet als eerste in uw voorstel worden vermeld, maar zal als laatste worden geschreven. Het moet duidelijke, beknopte, nauwkeurige, uitnodigende informatie over uw bedrijf of uw zakelijke ideeën bevatten. Het moet samenvatten hoe de voorgestelde lening zal worden gebruikt, hoe deze zal worden terugbetaald en hoe deze uw bedrijf ten goede zal komen. Onthoud uw concurrentie in de samenvatting van uw leningvoorstel en wijs op kenmerken van uw bedrijf die anders zijn dan die van uw concurrenten.

2. Beheerprofielen.

In het gedeelte over het managementprofiel van het leningvoorstel moet, belangrijker nog, worden uitgelegd wie u bent. Wees bereid om alles over jezelf en je ervaring te onthullen. Laat een actueel cv opnemen als onderdeel van het leningvoorstel, evenals een samenvatting van uw vaardigheden, kwalificaties en andere referenties voor uzelf, evenals voor alle andere eigenaren en belangrijke leden van uw managementteam.

3. Bedrijfsbeschrijving.

Het is niet nodig om dezelfde gegevens in uw ondernemingsplan te vermelden als in uw leningvoorstel. U moet echter wel een degelijke beschrijving van het bedrijf presenteren. Neem een ​​korte geschiedenis van het bedrijf op in uw leningvoorstel en geef een gedetailleerde beschrijving van de huidige activiteiten. Als het een nieuw bedrijf is, leg dan de details uit van het bedrijf dat zal worden ontwikkeld. Uw doel is om duidelijk aan te tonen dat u uw markten, uw concurrenten en de branche volledig begrijpt, inclusief de huidige trends of risico’s en hoe u van plan bent om die potentiële dilemma’s te overwinnen. Als de lening voor een bestaand bedrijf is, voeg dan literatuur toe waarin uw producten of diensten worden beschreven, zoals actuele verkoopbladen, brochures of catalogi. Voeg bijlagen toe aan uw leningvoorstel voor deze sectie, zoals brieven van leveranciers, klanten of andere zakelijke referenties. Laat met deze brieven zien dat u een uitstekende klantenservice biedt en dat u uw schuldeisers terugbetaalt.

4. Zakelijke projecties.

Maak ten minste twee jaar aan geprojecteerde winst- en verliesrekeningen en kasstroomoverzichten. Uw prognoses moeten duidelijk worden vermeld en, belangrijker nog, realistisch van aard zijn. Over het algemeen hoeft u waarschijnlijk niet het “worst case” of “best case” scenario te presenteren, tenzij de geldschieter u vraagt ​​om de projecties op die manier te schrijven. U moet echter bereid zijn vragen te beantwoorden over wat u gaat doen als sommige van uw prognoses niet werken zoals gepland. Als u bijvoorbeeld verwacht een groot, nieuw contract of een nieuwe klant te krijgen op basis van verbeteringen die zijn aangebracht met de zakelijke lening, en dat contract gaat nooit door, kan dit uw prognoses voor een lening drastisch veranderen.

5. Financiële overzichten.

Uw leningvoorstel moet zowel zakelijke als persoonlijke financiële overzichten bevatten. Houd er rekening mee dat de geldschieter de geschiedenis van uw financiële overzichten volledig zal analyseren en alle ratio’s zal berekenen. Wees erop voorbereid om in een inleidende paragraaf te wijzen op belangrijke trends die u hebt laten zien.

6. Leningdoel.

Een van de belangrijkste onderdelen van uw leningvoorstel is een gedetailleerde beschrijving van hoe u de opbrengst van de lening gaat gebruiken. Zorg dat u een goed begrip heeft van het type lening dat u nodig heeft en vergeet niet om de opbrengst van de lening op te nemen in uw kasstroomprognoses, evenals de rente in uw verwachte resultatenrekening.

7. Aflossingsplannen.

Aflossingsplannen moeten ook worden vermeld in het gedeelte over financiële projecties van het leningvoorstel, maar details van terugbetalingsplannen moeten afzonderlijk worden vermeld. Stel de gewenste voorwaarden voor en bereid u voor op onderhandelingen met de financiële instelling. De geldschieter zal een aantal factoren in overweging nemen bij het beoordelen van het algehele risico van het uitlenen van geld. Het is begrijpelijk dat dit van invloed is op de terugbetalingsvoorwaarden die zij voor uw bedrijf willen aanbieden.

Vooral als uw krediet goed is, en zelfs als uw krediet niet zo goed is, onthoud dan dat u in uw leningvoorstel de bank een deal aanbiedt die hen geld zal opleveren. Ga niet naar binnen om de geldschieter om een ​​”toelage” te vragen. Voer in plaats daarvan het interview in met het doel van uw leningvoorstel in gedachten; namelijk focussen op hoeveel geld je nodig hebt, en het idee wegnemen om de vergadering in te gaan en je af te vragen hoeveel ze bereid zijn te lenen. Ga nooit naar een vergadering om een ​​lening te vragen, terwijl u zich afvraagt ​​of ze u wel of niet zullen lenen. Als deze eerste geldschieter uw leningvoorstel niet goedkeurt, vertrouw er dan op dat een andere dat wel zal doen.