Leningen voor kleine bedrijven met een slechte kredietscore

Veel eigenaren van kleine bedrijven worstelen met het verkrijgen van bedrijfsfinanciering, en daar is absoluut niets ongewoons aan. Een zakelijke lening krijgen voor kleine bedrijven, zoals winkeliers, restaurants, garages enzovoort, is niet zo eenvoudig als je van de bank zou denken.

Dit wil echter niet zeggen dat het niet mogelijk is om een ​​zakelijke lening te krijgen. Het hangt allemaal af van waar men op zoek gaat naar de lening. Doorgaans zijn er twee primaire opties die bedrijfseigenaren hebben, hun lokale banken benaderen en naar een particuliere financier of geldschieter gaan.

Banken en leningen voor kleine bedrijven

Banken bekijken aanvragen voor leningen aan kleine bedrijven vanuit hun perspectief en hun perspectief wordt bepaald door hun criteria. Als we het over criteria hebben, zijn er tal van criteria en deze zijn allemaal niet-flexibel en streng.

Doorgaans hebben banken hoge kredietscores nodig, die rond de 700 of meer zouden moeten zijn. Als een bedrijf dat een lening aanvraagt ​​bij de bank geen uitstekend krediet heeft, wordt zijn aanvraag eenvoudigweg op basis van dat ene criterium afgewezen. Ter afsluiting van banken en kredietscores, zakelijke financiering met slecht krediet bij een bank is geen mogelijkheid.

Dit wil niet zeggen dat er geen aantal andere criteria zijn die banken nauwgezet volgen en ook even serieus nemen. De criteria van banken zijn in de afgelopen decennia vastgesteld op basis van gedeelde ervaring, en deze criteria gelden over de hele linie.

Zoals algemeen wordt erkend, zijn banken niet zo happig op het financieren van leningen aan kleine bedrijven. De redenen hiervoor zijn talrijk en een van de belangrijkste redenen is dat kleine bedrijven vanuit het perspectief en de ervaring van banken worden beschouwd als investeringen met een hoog risico.

Particuliere financiers en leningen voor kleine bedrijven

Bij een particuliere kredietverstrekker is de situatie totaal anders dan wat een ondernemer bij een bank zal ervaren. Particuliere kredietverstrekkers hebben een heel andere lijst met criteria om bedrijfseigenaren een voorschot in contanten te verstrekken.

Aangezien particuliere geldschieters voornamelijk MCA (Merchant Cash Advances) aanbieden, zijn de criteria hiervoor eenvoudig. Een MCA-lening is een ongedekte lening en vereist ook geen hoge kredietscores. Hierdoor is het gemakkelijk om in aanmerking te komen voor dit soort financiering.

Veel eigenaren van kleine bedrijven bekijken MCA’s echter niet vanuit een vriendelijk perspectief, en ze hebben daar hun redenen voor. De rentetarieven zijn hoger dan bij traditionele bankleningen en de meeste ondernemers willen lage rentetarieven.

Het punt met MCA’s is echter niet om te concurreren met bankfinanciering, aangezien ze zich beide in heel verschillende arena’s bevinden. Afgezien van het feit dat ze beide financieringen voor bedrijven zijn, zijn het hele proces, de vereisten, functies en alle andere details met betrekking tot de financiering compleet anders.

Bij een MCA-lening is de vraag hoe je in aanmerking komt voor kleine zakelijke leningen niet echt van toepassing. Slechts in zeer weinig gevallen worden kleine bedrijven afgewezen door particuliere geldschieters. Over het algemeen ontvangen de meeste bedrijven de financiering die ze nodig hebben voor hun bedrijf.

MCA-leningen V/S bankleningen

Voorschotten in contanten van kooplieden of kortweg MCA gaan over het algemeen gepaard met hoge rentetarieven. Veel hoger dan wat de bank biedt, en de reden hiervoor is dat dit ongedekte kortlopende leningen zijn.

Er zijn veel bedrijven die nooit in aanmerking komen voor een traditionele banklening, hoe hard ze die ook nodig hebben of willen. Als hun kredietscores laag zijn, of als ze niet in staat zijn het onderpand te verstrekken dat de banken nodig hebben, worden hun aanvragen afgewezen. Dit wil niet zeggen dat er niet veel andere gronden zijn waarop kredietaanvragen voor kleine bedrijven niet door banken worden afgewezen. Ook zijn banken niet verplicht om financiering te verstrekken aan degenen die zij verkiezen dat niet te doen. Hierdoor hebben veel kleine bedrijven geen andere optie.

Voor een MCA-lening heeft een bedrijf niet veel nodig op het gebied van kredietscores en onderpand. De basiscriteria voor een MCA-lening worden hier als volgt genoemd. Het bedrijf moet minimaal 12 maanden oud zijn en een lopend bedrijf hebben. De eigenaar van het bedrijf mag niet in actief faillissement zijn op het moment van de leningaanvraag. Ten slotte moet het bruto-inkomen van het bedrijf minimaal $ 10 duizend per maand zijn.

De gemakkelijke criteria maken het eenvoudig om een ​​MCA te verkrijgen, en de nadelen zijn zeker de rentetarieven en de duur voor sommige ondernemers. Degenen die profiteren van dergelijke bedrijfsfinanciering zijn echter die bedrijven die geen keus hebben, of degenen die snelle zakelijke leningen nodig hebben. Enkele van de voordelen zijn de verwerkingstijd, die slechts een paar dagen kan zijn.