Leningen: neem de controle over uw geld – start uw eigen kredietvereniging

Als je een laag inkomen hebt, is het erg moeilijk om krediet te krijgen. En toch konden de meesten van ons bepaalde aankopen niet zonder meer afhandelen, zelfs niet als we een behoorlijk loon krijgen. Hier biedt de Credit Union een echt alternatief.

Gerund door een vrijwillige raad van bestuur die wordt gekozen door haar leden, is een Credit Union in feite een financiële coöperatie, eigendom van en gecontroleerd door haar leden.

Ze bieden betaalbare leningen en moedigen leden aan om te sparen. Volgens de wet is het maximum dat een Credit Union in rekening kan brengen 12,7% en dit wordt berekend over een steeds lager saldo, wat betekent dat u elke week of maand steeds minder rente betaalt. Er zijn geen verborgen kosten en u wordt niet bestraft voor het vervroegd aflossen van de lening.

Iedereen kan lid worden van een kredietunie, zolang ze maar deel uitmaken van de ‘gemeenschappelijke band’. Dit kunnen mensen zijn die in een gemeenschappelijke ruimte wonen, bij dezelfde werkgever werken of lid zijn van dezelfde vereniging.

Dus hoe start u uw eigen kredietunie?

De gemiddelde tijd die nodig is om een ​​kredietunie op te richten, is één tot drie jaar. Het minimum aantal leden dat nodig is voor de eerste opzet is 21 en het maximum aantal leden als je eenmaal bent opgericht is beperkt tot slechts 5.000 mensen.

Nadat je genoeg leden hebt gekregen om je vakbond te starten, zijn er een aantal taken die moeten worden voltooid.

o Bepaal eerst een gemeenschappelijke obligatie – waar uw kredietvereniging zal werken

o Stel een groep samen met de nodige vaardigheden en ervaring om een ​​succesvol gemeenschapsbedrijf te ontwikkelen

o Voer een toezeggingsactie uit – ontdek welke vraag er is naar een kredietvereniging in het gebied dat u wilt bedienen en gebruik de verkregen informatie om uw bedrijfsplanprognoses te informeren

o Word lid van de Association of British Credit Unions (ABCUL) als lid van de studiegroep – voor slechts £ 35 per jaar krijgt u een volledige handleiding en toegang tot alle informatiediensten van ABCUL

o Bespreek en onderzoek uw plannen met de regelgevers – De Financial Services Authority (FSA) moet uw gemeenschappelijke obligatie goedkeuren en zich ervan vergewissen dat uw bedrijfsplan en beleid en procedures aan de normen voldoen. De FSA-website http://www.fsa.gov.uk geeft de wettelijke vereisten waaraan kredietverenigingen nu moeten voldoen om het geld van leden veilig te stellen op dezelfde manier als banken en hypotheekbanken

o Financiering en sponsoring verkrijgen -en de cijfers opnemen in uw businessplan

o Kies functionarissen – functionarissen en werknemers van de kredietvereniging moeten de ‘Approved Persons Status’ van de FSA verkrijgen en hebben training nodig voor hun rollen

o Denk na over marketing en promotie en hoe u de doelstellingen van uw bedrijfsplan gaat halen

o Start uw kredietvereniging.

Het is ook van vitaal belang om sponsoring te verkrijgen van lokale bronnen, zoals werkgevers, woningbouwverenigingen, bedrijfsgroepen of gemeentes, aangezien het opzetten van uw eigen kredietvereniging in eerste instantie een duur proces kan zijn. ABCUL schat de kosten op tussen £ 30.000 en £ 70.000 voor het opzetten van een regeling met gebouwen en personeel voor de eerste drie jaar.

Kredietverenigingen in het VK zijn ook verplicht om een ​​wettelijke minimumreserve van 10 procent van het totale vermogen te bereiken om hun leden te beschermen. Totdat ze dit niveau bereiken, moeten kredietunies elk jaar minstens 20 procent van hun overschot in reserves overboeken.

U en uw leden dekkend

In het VK moet een kredietvereniging een verzekering afsluiten om het geld van haar leden te beschermen tegen fraude en wanbeheer. Er is echter geen branchebrede compensatieregeling om het spaargeld van leden te beschermen als een kredietvereniging failliet gaat.

Voordat u uw kredietvereniging helemaal opnieuw opricht, kunt u overwegen te onderzoeken of kredietverenigingen in aangrenzende gebieden bereid zouden zijn om hun gemeenschappelijke band met uw plaats of plaats van tewerkstelling uit te breiden.

Veel kredietverenigingen breiden hun gemeenschappelijke banden uit om veel grotere bevolkingsgroepen te dekken, en uw gebied is mogelijk al opgenomen in de plannen van iemand anders. ABCUL kan u adviseren over initiatieven die plaatsvinden waar u zich bevindt, en u in contact brengen met de juiste mensen.

Voor de bredere gemeenschap verbetert een Credit Union de algemene financiële kennis van zijn lid en biedt training aan zijn vrijwilligers die investeren in lokaal geld.

Het helpt het gevoel van trots in achtergestelde en ontevreden gemeenschappen te herstellen en biedt een middel om financiële uitsluiting aan te pakken.