Leningaanpassingsvragen die uw geldschieter u zal stellen wanneer u een lagere hypotheekbetaling aanvraagt

Wanneer u een leningtraining aanvraagt, zal uw geldschieter u enkele vragen stellen over het wijzigen van de lening om te bepalen of u in aanmerking komt voor hulp. U moet weten wat deze vragen zijn en uw antwoorden van tevoren hebben voorbereid als u een goede kans op succes wilt hebben. Onthoud dat de manier waarop u deze vragen beantwoordt een groot verschil zal maken in het al dan niet krijgen van hulp.

Er is een basisaanvraagproces dat u zult doorlopen, en een deel hiervan omvat het beantwoorden van enkele vragen met betrekking tot het in aanmerking komen van uw lening. De bank vraagt ​​u om gegevens over uw inkomen, vermogen en maandlasten. Als je de bank belt voordat je de tijd hebt genomen om je cijfers te verfijnen, waag je een kans in de kwalificatie. Het is gewoon logisch om de tijd te nemen om erachter te komen wat uw bank precies van u moet horen om aan de goedkeuringsrichtlijnen te voldoen.

De eerste vraag over het wijzigen van een lening zal hoogstwaarschijnlijk zijn: “Heeft u te maken met financiële moeilijkheden?” Dit zijn de belangrijkste criteria die nodig zijn om in aanmerking te komen voor een leningtraining. Als u uw huidige hypotheekbetaling kunt betalen, maar gewoon een lager tarief wilt omdat uw buurman er een heeft, bent u geen goede kandidaat. Als uw inkomen echter is gedaald of uw uitgaven zijn gestegen, kunt u in aanmerking komen.

De volgende vraag over het wijzigen van een lening is: “Wat is het maandelijkse bruto-inkomen van uw huishouden?” De meeste trainingsprogramma’s voor leningen hebben richtlijnen op basis van uw bruto maandinkomen en welk percentage van dat bedrag elke maand naar uw woonlasten gaat. Huisvestingskosten omvatten hoofdsom, rente, onroerende voorheffing, verzekeringen voor huiseigenaren en contributies voor huiseigenaren. U mag het inkomen van niet-leners gebruiken, dus als u een echtgenoot heeft die werkt, of u een kamer verhuurt, of uw kinderen dragen bij, dan kunt u hun inkomen tellen om u te helpen in aanmerking te komen.

Vervolgens wordt u gevraagd naar uw maandelijkse uitgaven, zoals autobetalingen, nutsvoorzieningen, boodschappen, verzekeringen, enz. Dit zal de bank helpen bepalen of u het zich kunt veroorloven om de betalingen na de wijziging van de lening te betalen en in stand te houden. Er is een financieel overzicht dat u moet invullen voordat u uw bank belt. Al deze informatie wilt u opgeschreven hebben voordat u met de bank in gesprek gaat.

Het is van cruciaal belang dat u de goedkeuringsrichtlijnen, schuldratiocriteria en beschikbare inkomensvereisten die uw geldschieter zal gebruiken, kent en begrijpt. Op die manier kunt u uw leningwijzigingsformulieren correct invullen, eventuele aanpassingen in uw budget maken en weten dat u een goede kans heeft om aan alle goedkeuringsrichtlijnen te voldoen waar uw geldschieter naar op zoek is.