Leningaanpassingstraining voor huiseigenaren – Basisprincipes voor het aanvragen en kwalificeren voor HAMP

Aandacht voor worstelende huiseigenaren – voordat u een leningswijziging aanvraagt ​​bij uw bank, moet u ervoor zorgen dat u de basisopleiding heeft die nodig is om uw kansen op succes te vergroten. Er zijn geen speciale vaardigheden of ervaring nodig, maar u moet de basisprincipes van het trainingsproces voor leningen kennen en begrijpen, zodat u uw aanvraag nauwkeurig en correct kunt voorbereiden. Dit zorgt ervoor dat u de beste kans heeft op goedkeuring en de beste kans om de lagere hypotheekbetaling te krijgen die u nodig heeft.

De basistraining lening wijzigen voor huiseigenaren zal slechts ongeveer 2 uur van uw tijd in beslag nemen. Deze tijd is goed besteed, want het kan echt het verschil zijn tussen succes en mislukking. Net als al het andere, hoe meer u weet, hoe beter uw resultaat zal zijn. In feite heeft het trainingsplan voor overheidsleningen een standaardformule voor goedkeuring, dus het is logisch om deze formule te leren en te gebruiken bij het voorbereiden van uw aanvraag. Onthoud dat de informatie die u aan uw bank verstrekt, wordt gebruikt om te bepalen of u in aanmerking komt voor een HAMP-leningtraining.

Uw HAMP-training voor het wijzigen van leningen moet de volgende gebieden omvatten:

  1. De 5 basiscriteria om in aanmerking te komen
  2. De HAMP 4-stappenformule voor het wijzigen van in aanmerking komende leningen
  3. Hoe de schuldratio te berekenen
  4. De belangrijkste elementen van een effectieve ontberingsbrief
  5. Welke formulieren zijn vereist en hoe u ze correct kunt voorbereiden?

De basisprincipes van HAMP zijn beschikbaar op de overheidswebsite, makinghomeaffordable.gov, maar het kan voor de gemiddelde huiseigenaar behoorlijk verwarrend zijn om alle details naar hun eigen applicatie te vertalen. Als het overweldigend lijkt om de verschillende formules en berekeningen te leren, wilt u misschien een softwareprogramma gebruiken dat alle berekeningen automatisch voor u doet. U voert eenvoudig uw eigen maandelijkse inkomsten en uitgaven in en alle cijfers worden direct voor u gegenereerd. Het beste van alles is dat u kunt zien waar u uw budget mogelijk moet aanpassen om in de goedkeuringsrichtlijnen te passen.

Huiseigenaren die een paar uur investeren in de basis HAMP-training zullen meer zelfvertrouwen hebben en zullen bereid zijn om op een deskundige en effectieve manier met hun geldschieter te praten – als u weet waarvoor u gekwalificeerd bent, is het veel gemakkelijker om te krijgen wat u verdient . Veel huiseigenaren die een lening hadden moeten wijzigen, deden dat niet alleen omdat ze niet wisten wat ze moesten vragen!