Leningaanpassingen – Doe het zelf voor de beste resultaten

Veel mensen kwamen terecht in de vastgoedbubbel. Ze kochten meer dan ze zich konden veroorloven, denkend dat ze altijd met winst konden verkopen. Sommige mensen kochten geen nieuw huis, maar herfinancierden het en namen contant geld op om te verbouwen of rekeningen te betalen. Niemand zag de recessie aankomen die het uiteindelijk moeilijk maakte om de woonkredieten te betalen. Om nog erger te maken, de huizenprijzen daalden en er is geen manier om het huis te verkopen, zelfs niet voor het saldo van de lening.

Dus wat doe je?

Het goede nieuws is dat banken bereid zijn sommige leningen aan te passen. Ze hebben vrij strikte criteria met betrekking tot wat ze wel en niet zullen doen. Ze zullen over het algemeen een lening niet wijzigen als u in staat bent om de betalingen te doen. Het feit dat de huizenprijzen zijn gedaald, valt niet onder de vele redenen waarom een ​​bank uw betalingen zou verlagen. Vergeet niet dat u een aanvraag hebt ingevuld en ondertekend waarin stond dat u de betalingen kon en zou doen.

U moet aantonen dat er iets is veranderd waardoor het nu moeilijk, zo niet helemaal onmogelijk voor u is om de lening af te betalen. Zijn je uren gekrompen op het werk? Bent u of uw partner ontslagen? Was er een noodgeval waardoor u uw werk miste of waardoor u niet meer kunt werken? Allemaal redenen die voor de bank acceptabel zijn.

Er zijn veel andere redenen die ze zullen accepteren als je weet hoe je ze moet presenteren. Soms zijn dingen die voor een bankier logisch zijn, voor jou niet logisch. Dit is waarom je jezelf moet informeren over wat werkt en wat niet.

In sommige gevallen verlaagt de bank de uitkeringen tijdelijk voor 5 jaar of langer als u kunt aantonen dat u de uitkeringen in de toekomst kunt doen. Soms verlagen ze voor de eenvoud de betalingen permanent.

U onderhandelt over het grootste bezit dat u ooit zult bezitten. In de meeste gevallen probeert u uw huis te beschermen dat waarschijnlijk minstens een kwart miljoen dollar of meer waard is. Je wilt geen fouten maken.

Er zijn verschillende cursussen voor het wijzigen van leningen die u kunt volgen om uzelf te onderwijzen. Onthoud dat kennis macht is, vooral als je onderhandelt met iemand die veel meer kennis heeft dan jij. Als u een fout maakt, kunt u uw huis kwijtraken of over een jaar of zo in dezelfde situatie terechtkomen.

Leer alles over het wijzigen van leningen voordat u contact opneemt met de bank. Volg de onderstaande links om de #1 cursus voor het wijzigen van leningen te bekijken