Lengte van kredietgeschiedenis en FICO – 3 dingen om te overwegen

Als het gaat om het begrijpen van de samenstelling van uw credit score, is dit waarschijnlijk het kortste gedeelte van de 5 delen, maar denk niet dat het niet belangrijk is, omdat het kort is.

De hoeveelheid tijd dat u een actief kredietaccount heeft gehad, speelt een cruciale rol bij het vaststellen van uw algehele FICO-score, omdat kredietverstrekkers willen zien dat u een staat van dienst heeft op het gebied van verantwoord gebruik van krediet.

Dit deel van uw credit score houdt rekening met 3 factoren:

  1. Hoe lang zijn algemene rekeningen open?
  2. Hoe lang specifieke rekeningen al open zijn
  3. Hoe lang is het geleden dat bepaalde accounts zijn gebruikt?

Laten we elk van deze 3 factoren in meer detail bekijken:

Algemene rekeningen

Voor deze sectie wordt rekening gehouden met een cumulatief gemiddelde van hoe lang uw rekeningen zijn geopend. Grootte is belangrijk en de bureaus willen zien dat je krediet hebt gevestigd.

Oudere rekeningen wegen zwaarder dan rekeningen die recentelijk zijn geopend.

Specifieke accounts

Hier bekijken ze de specifieke soorten kredietrekeningen die u heeft en hoe lang ze al open zijn.

Deze rekeningen kunnen ofwel afbetalingsrekeningen zijn zoals een autobetaling, een open kredietrekening zoals een kredietlijn of een doorlopende rekening zoals een creditcard.

Het thema is hetzelfde voor deze sectie, hoe langer uw verschillende accounts open en actief zijn, hoe beter.

Laatste accountactiviteit

Dit is waarschijnlijk het lastigste deel van de lengte van het kredietgedeelte, omdat u nu te maken heeft met open, ongebruikte rekeningen en de beslissing of u ze wel of niet moet sluiten en zo ja, is dat nadelig voor uw kredietscore?

Laten we het volgende scenario eens bekijken: Als u een oude creditcard heeft die volledig is afbetaald, moet u deze dan sluiten of open laten?

Je gevoel zei waarschijnlijk dat je je account moest sluiten, toch? In werkelijkheid zal het sluiten van uw creditcardaccount uw fico-score niet verhogen en het houdt de geschiedenis niet van uw kredietrepot, noch zorgt het ervoor dat de accountgeschiedenis van de creditcard geen rol speelt bij uw kredietscore. Dus als u denkt dat het sluiten van een creditcard een snelle oplossing is om uw credit score te verhogen, is dat niet het geval.

De reden dat het sluiten van een creditcardrekening niets voor uw kredietscore doet, is omdat deze ongeveer 10 jaar in de gegevens van de rapportagebureaus blijft hangen voordat deze wordt verwijderd.

De enige manier waarop uw kredietscore wordt beïnvloed door het sluiten van een creditcardrekening, is als:

  • Er is nog steeds een balans
  • Er is tegoed beschikbaar op de kaart die je hebt afgesloten, maar geen op andere kaarten
  • Het is de enige creditcard die je hebt

De tijd dat uw rekeningen open zijn, maakt 15% uit van uw totale kredietscore. Oudere en langere accounts werken in uw voordeel om uw credit score gelukkig en gezond te houden, dus denk twee keer na voordat u accounts sluit, want de resultaten zijn niet gunstig of onmiddellijk.