Leer hoe u schikkingsleningen kunt aanvragen

Als u overweegt een lening af te sluiten, kan dit advies van belang zijn. Zo moedigen gerespecteerde en verantwoordelijke kredietverstrekkers eisers aan om te kijken naar andere vormen van juridische financiering, samen met leningen voor rechtszaken.

Met deze juridische financieringsleningen kunnen klagers contante voorschotten ontvangen op basis van de uitkomst van hun hangende zaak. In deze situaties, in plaats van te wachten op een vonnis of schikking, kan het rechtszaakfonds worden gebruikt om te betalen voor de dagelijkse benodigdheden zoals boodschappen, huishypotheken en autobetalingen.

Het betrokken proces

  • In ieder geval waar het gaat om het verhalen van schade, moet er een rechtsvordering worden ingesteld en is de hulp van advocaten nodig. Omdat pre-schikkingsfinancieringsmaatschappijen doorgaans contact opnemen met uw advocaat om de details te verifiëren en de voorwaarden van de overeenkomst te presenteren, is het erg belangrijk om met een advocaat over uw zaak te werken.

  • Vraag een wettelijk voorschot op de financiering aan. Zoek naar een financieringsvorm voor geschillen die betrouwbaar en gerenommeerd is en die u redelijke tarieven kan bieden. Neem contact op met de aanbieder, vul een aanvraagformulier in en verduidelijk uw vragen, zodat het bedrijf uw zaak met een advocaat kan bespreken.

  • Underwiters voor het bedrijf zullen de rechtszaak onderzoeken. Documenten moeten van uw advocaat worden verkregen om de gegrondheid en sterkte van uw zaak te analyseren. Ervaren en gekwalificeerde bedrijven zullen uw bestanden normaal gesproken digitaliseren en opslaan op servers zodat de privacy behouden blijft.

  • Als de verzekeraars klaar zijn met het beoordelen van uw zaak, wordt normaal gesproken een beslissing genomen door het bedrijf. Als u het niet heeft gehaald voor een voorschotfinanciering, kunt u ook proberen een aanvraag in te dienen bij andere bedrijven om uw voorschot veilig te stellen. Als uw aanvraag echter is goedgekeurd, krijgt uw advocaat een contract waarin de voorwaarden van het juridische financieringsproces zijn vastgelegd.

  • Als u al een aanbieding heeft, moet u deze eerst bekijken voordat u een beslissing neemt over het verkrijgen van een schikkingslening. Omdat de documenten rechtstreeks naar uw advocaat worden gestuurd, moet u hem vragen om uitleg over de voorwaarden die u verwarrend vindt, de kosten van de financiering en de algemene voor- en nadelen van het nemen van het voorschot.

Als u akkoord bent gegaan met de voorwaarden en het contract hebt ondertekend, wordt er geld naar u verzonden. Financieringsmaatschappijen zullen normaal gesproken cheques onmiddellijk uitdelen omdat ze zich bewust zijn van de dringende behoeften van hun klanten. Maak gebruik van het voorschot op welke manier u maar wilt, hoewel het raadzaam is om het te gebruiken om uw rekeningen up-to-date te houden en alleen voor het noodzakelijke te betalen. Als u hulp wilt bij het beheren van het geld, kan uw advocaat u ook doorverwijzen naar een financieringsdeskundige.