Leer Doe-het-zelf schuldenregeling – Stap voor stap handleiding

Hoewel het mogelijk is om een ​​schuldhulpverleningsbedrijf in te huren om u te helpen bij het heronderhandelen van uw kredietschuld, is dit ook iets dat u zelf kunt doen. In dit artikel bespreken we dan hoe je het zelf kunt leren. Stap voor stap leer je schulden aflossen.

Uw schuld vereffenen met uw doorlopend krediet kredietverstrekkers is een kwestie van onderhandelen over wat u kunt betalen op basis van uw inkomen en andere schulden. Het verandert de spelregels en wordt de jager in plaats van de opgejaagde. Hoewel het niet gemakkelijk is om de zaken op deze manier om te draaien, omdat je veel weerstand zult ondervinden van de creditcardmaatschappij, is het alternatief, eeuwig gebonden blijven aan hoge rente maandelijkse betalingen, veel erger.

U kunt dit proces beginnen door het hoofdnummer van het kredietbedrijf voor de rekening-courant te vinden en de klantenservice te vertellen dat u met iemand die verantwoordelijk is voor hun schuldenregeling wilt spreken. U wordt doorverbonden met iemand die een beslissing kan nemen over uw account. Leg aan deze persoon uit dat uw werkuren zijn verminderd, of uw salaris is verlaagd omdat uw bedrijf moeite heeft om aan de loonlijst te voldoen, of dat u uw baan bent kwijtgeraakt. Met andere woorden, vertel deze persoon waarom u uw financiële verplichtingen jegens hem niet kunt nakomen. Meestal is uw schuldeiser op dit moment niet bereid u serieus te nemen en zal hij u vertellen dat u geen keus heeft.

Uw tweede stap in dit proces is om te stoppen met het betalen van uw doorlopend saldo, inclusief het niet voldoen aan het minimumbedrag. Dit zet uw schuldeisers aan tot actie. Zij schakelen een incassobureau in om u dagelijks te bellen.

Uw derde stap is om nu het geld dat u de schuldeiser stuurde op een spaarrekening om te zetten. Hoewel het incassobureau blijft bellen, blijf erop aandringen dat u bereid bent uw rekening volledig te betalen zodra u een schuldregeling kunt krijgen. Wees niet bang om maar liefst 60 procent korting te vragen.

Je vierde en laatste stap is om ze het geld te sturen dat je hebt gespaard wanneer ze eindelijk klaar zijn om te accepteren dat je alleen een schikking accepteert. Voordat u echter een dubbeltje verstuurt, moet u ervoor zorgen dat u schriftelijk verkrijgt dat het geld dat u verzendt, moet worden beschouwd als volledige betaling van de schuld.