Leer de basisprincipes van een ongedekte lening – is dit de beste keuze?

Persoonlijke ongedekte leningen stellen een persoon in staat om geld te lenen voor welke reden dan ook. Dit omvat nieuwe bedrijven of zelfs high-end dingen zoals jetski’s of een nieuwe auto. Zodra men heeft besloten om een ​​persoonlijke ongedekte lening te krijgen, moeten ze zeker hun opties onderzoeken.

Ten eerste moet men begrijpen wat het betekent als een lening niet is beveiligd. Dit betekent dat er geen onderpand nodig is om de lening te krijgen. Als het erger wordt en de lening niet wordt terugbetaald, is het minder riskant omdat er geen eigendommen verloren gaan of worden vastgehouden totdat de lening is betaald. Dit is voor de meesten comfortabeler omdat er geen onmiddellijke gevolgen zijn waardoor ze tijd hebben om te herstellen.

Het grootste deel van het risico ligt bij de kredietverstrekker met een persoonlijke ongedekte lening. Als de lening naar het zuiden gaat, hebben ze niets om te verkopen om het bedrag terug te verdienen. Ze zullen ongetwijfeld de fondsen achtervolgen en zelfs juridische stappen ondernemen tegen de lener, zoals het garneren van lonen. Vanwege het hoge risiconiveau moeten kredietnemers hogere rentetarieven verwachten. Bovendien is de acceptatie van een lening enigszins afhankelijk van krediet. Goed krediet staat gelijk aan lagere rente, en slecht krediet kan een hogere rente of zelfs een mede-ondertekenaar opleveren.

Dit zijn de basistypen van persoonlijke ongedekte leningen:

Handtekening leningen – dit zijn de meest eenvoudige variant van een ongedekte lening. Ze zijn alleen beveiligd door de leners beloven te betalen. Ze zijn verkrijgbaar bij kredietverenigingen en banken, en het geld kan voor van alles worden gebruikt. Het feit dat het leningen op afbetaling zijn, betekent dat ze worden geleend en terugbetaald in vaste, maandelijkse betalingen.

Nog beter, een handtekeninglening kan een persoon helpen krediet op te bouwen en nog betere toekomstige tarieven te krijgen. Het is dus verreweg de beste persoonlijke ongedekte lening op de markt.

Kredietkaarten – een andere populaire methode voor een persoonlijke ongedekte lening is het verkrijgen van creditcards. Een beetje aan de riskantere kant, ze geven de lener nog steeds een pool van geld om te gebruiken zoals ze willen, zonder dat er vragen worden gesteld. Er wordt een kredietlimiet toegewezen en de lener kan zo veel of zo weinig in rekening brengen als hij wil en dit maandelijks terugbetalen.

Het enige nadeel van creditcards is dat ze fluctueren wat betreft de rente, waarbij sommige een aanvankelijk laag tarief hebben als introductie en dan na een bepaalde tijd omhoog gaan. Het is gemakkelijker om met creditcards uit te geven, omdat het supereenvoudig is om ze te gebruiken voor aankopen. Aanbiedingen bestaan ​​online en via de mail.

P2P- of peer-leningen – Beschouw een P2P-lening als een vorm van persoonlijke ongedekte lening. Kortom, het leent van een persoon en niet van een bank of andere traditionele geldschieter. Deze leningen zijn online beschikbaar, op specifieke websites en de kans bestaat dat niemand de lening daadwerkelijk opneemt, maar het is het proberen waard. Het zijn leningen op afbetaling met een vaste rente en ze kijken wel naar krediet.

Studiefinanciering – Studieleningen zijn persoonlijke ongedekte leningen die alleen zijn gemaakt voor financiering van het onderwijs. Ze zijn een goede keuze omdat ze functies bevatten die op andere manieren niet direct beschikbaar zijn. Ze bieden flexibele terugbetalingen, aflossingsvrije perioden en meer. Sommigen houden zich niet eens bezig met de kredietscore, ze geven er alleen om of de lener een student is.

Deze leningen zijn beschikbaar via het financiële hulpkantoor van de instelling die wordt bezocht. De professionals daar helpen de student door het sollicitatieproces en leggen alle ins en outs uit.