Lage herfinancieringsleningen – vast of verstelbaar

Een lening met een lage herfinanciering kan op twee manieren gebeuren: vast en aanpasbaar. Bij een lening met vaste rente blijft de rentevoet hetzelfde gedurende de looptijd van de lening, waardoor de maandelijkse betalingen worden verminderd. Als u kiest voor een instelbaar tarief, verschilt dit per markt. Dus wanneer de tarieven laag zijn, zult u het beter doen. Maar als de rente omhoog gaat, gaat uw hypotheek ook mee!

Aanpasbare tarieven kunnen slecht zijn! Dat is eigenlijk de reden waarom we in 2009 zulke problemen hadden en alle banken ten onder gingen… De boosdoener was slechte leningen met aanpasbare tarieven.

Een lening met een lage herfinanciering kan van twee soorten zijn, zoals hieronder weergegeven:

  1. Uitbetalen
  2. Geen sluitingskosten

Met een uitbetalingslening kan de lener creditcards, ongedekte schulden afbetalen, helpen bij verbeteringen aan het huis of helpen bij het betalen van medische kosten. Om dit te laten gebeuren, komt de overwaarde in uw huis in aanmerking voor het toegepaste bedrag van de lening. Met een uitbetalingsherfinanciering kunt u een bedrag nemen dat hoger is dan uw huidige hypotheekbetaling en kunt u gebruikmaken van het resterende geld. Het bedrag is volledig eigendom van de leners.

Een herfinanciering zonder sluitingskosten wordt alleen voorgesteld voor leners die de vergoedingen vooraf kunnen betalen. U betaalt dus aan het begin van de looptijd een groot deel van de lening af. Het leuke van dit soort lening is dat de rente voor de rest van de looptijd lager is.

Over het algemeen worden de vergoedingen bij een herfinanciering zonder sluitingskosten punten genoemd. Hoe meer punten u vroeg betaalt, hoe nuttiger het voor u is in de toekomst.