Lage herfinancieringshypotheekrentes zijn het geheim van betere financiën

Het zou leuk zijn om te denken dat hypotheken altijd even betaalbaar zullen zijn als op de dag dat ze voor het eerst werden beveiligd. Maar situaties kunnen in de loop van de tijd veranderen en een goede hypotheekovereenkomst van 5 jaar geleden kan nu te veel zijn om te beheren. Het herfinancieren van een hypotheek is in deze omstandigheden gebruikelijk, maar het herfinancieren van hypotheekrentes is de belangrijkste overweging.

Het heeft altijd de voorkeur om herfinancieringsleningen met een lage rente af te sluiten, maar vaak kan de noodzaak om zo’n grote schuld gewoon onder controle te krijgen overweldigend zijn, waardoor leners het eerste fatsoenlijk ogende systeem nemen dat beschikbaar komt. Maar dit is geen verstandige beslissing, aangezien het de rente is die het verschil maakt.

Het kiezen van de juiste hypotheek oversluiten is meer dan het snel afkopen van de bestaande hypotheek. De kleine details van een financiële deal kunnen een diepgaand effect hebben op de waarde van de oefening, dus selectief zijn is belangrijk.

Hoe hypotheekherfinanciering werkt

De eerste stap naar het vinden van de juiste herfinancieringsovereenkomst is om te begrijpen hoe de regeling precies werkt en hoe het een lener ten goede komt. Zodra de mechanica van de regeling wordt begrepen, wordt het veiligstellen van de laagst mogelijke hypotheekrentevoeten de prioriteit.

Een herfinancieringsovereenkomst houdt in dat u het saldo van een bestaande lening koopt met een andere lening, maar dan met betere voorwaarden. De terugbetalingen op de nieuwe lening moeten lager zijn dan die op de oorspronkelijke, en de sleutel daarvoor is een lagere rente. Deze herfinancieringsleningen met een lage rente kunnen een enorm verschil maken en de financiële druk verlichten.

Een hypotheekherfinancieringsregeling biedt ook een kans om het bestaande overwaarde van een woning te verzilveren. Het eigen vermogen is het deel van de waarde van het onroerend goed dat niet door de hypotheek wordt gedekt en dus in contanten kan worden omgezet. Een herfinancieringslening kan groter zijn dan het hypotheeksaldo om ook een deel van het eigen vermogen te kopen. Vooral in dit geval is een lage rente nodig.

Financiële voordelen van herfinanciering

Zoals vermeld, kan een herfinancieringsregeling een hypotheek herstructureren om grote besparingen te bieden, en met het voordeel van lage herfinancieringshypotheekrentes, kunnen de besparingen aanzienlijk zijn. Een voorbeeld van het voordeel kan dit verduidelijken.

Als het saldo van een bestaande 30-jarige hypotheek van $ 200.000 $ 135.000 is, is het bestaande eigen vermogen $ 65.000. De maandelijkse aflossingen op de lening bedragen ongeveer $ 600, maar dit blijkt een lange adem na een recente verandering van baan en er is een contante injectie van $ 40.000 nodig. Dus een herfinancieringslening van $ 175.000 is beveiligd om het hypotheeksaldo te wissen en de extra $ 40.000 te krijgen.

Het veiligstellen van een herfinancieringslening met een lage rente is mogelijk als aan de juiste criteria wordt voldaan. Maar aangezien er zekerheid wordt gesteld op de geldlening, via overwaarde, is het mogelijk om lagere rentetarieven te krijgen dan normaal. Als de looptijd van de nieuwe lening 30 jaar is, kunnen de terugbetalingen ongeveer $ 485 bedragen, wat betekent dat de hypotheekherfinancieringsregeling ongeveer $ 115 per maand bespaart.

Waar te gaan

Er zijn grote voordelen om naar een hypotheekmakelaar te gaan bij het zoeken naar een herfinancieringsleningovereenkomst die kan bogen op lage herfinancieringshypotheekrentes. De reden is dat uw hypotheekbemiddelaar wordt ingeschakeld om de beste deals te vinden, en via een netwerk van contacten kan dat.

Houd er bij het zoeken naar herfinancieringsleningen met een lage rente rekening mee dat de beste deals over het algemeen online te vinden zijn. Online kredietverstrekkers hebben lagere overheadkosten en kunnen het zich dus veroorloven hun tarieven te verlagen, maar het is vooral het feit dat ze experts zijn in het verstrekken van leningen aan kredietnemers met een slechte kredietwaardigheid die hun zeer betaalbare tarieven dicteren.

Wees echter altijd voorzichtig bij het overwegen van leningen, hypotheken en zelfs hypotheekherfinancieringsregelingen via internet, en bekijk de kredietverstrekkers op de BBB-website voordat u zich ergens toe verbindt.