Laat je niet opgelicht deze kerst

Analyseer de behoeften van de toekomstige eigenaar, dat zou u kunnen zijn of iemand voor wie u iets koopt, en hoeveel u te besteden heeft, en begin dan met het maken van uw huiswerk.

Het internet is een van de beste plaatsen om uw onderzoek te beginnen, aangezien er een schat aan sites en tools beschikbaar is. U moet inschatten wat u moet kopen, waar vandaan en hoeveel u moet betalen voordat u uw zoekopdracht uitbreidt naar de garagebedrijven en showrooms in uw omgeving. Om dit te doen, kunt u beoordelingen van fabrikanten en eigenaren lezen, taxatiesites en ook dealersites bekijken om te zien welke aanbiedingen en promoties er zijn.

Tot slot, als u eenmaal heeft besloten wat, waar en hoeveel, wordt u aangeraden om de dealer die u hebt gekozen in wat meer detail te controleren, bijvoorbeeld door te controleren of ze lid zijn van handelsorganisaties zoals de Retail Federatie van de motorindustrie.

Sommige garages bieden verschillende voertuigcontroles en garanties of garanties, wees niet bang om deze aanbiedingen te benchmarken en te vergelijken en te contrasteren met andere leveranciers. Indien nodig kunt u deze extra’s ook gebruiken als onderdeel van uw onderhandelingstactiek. Houd er echter rekening mee dat sommige producten optioneel zijn, dat er vaak uitzonderingen zijn en dat er in bepaalde omstandigheden extra kosten aan verbonden kunnen zijn.

Er zijn een aantal bedrijven die antecedentenonderzoeken van auto’s aanbieden die u op de hoogte moeten stellen van mogelijke problemen in verband met de geschiedenis van de auto, bijvoorbeeld uitstaande financiĆ«n of dat de auto betrokken is geweest bij een ongeval of erger, is afgeschreven. Als de auto die u koopt er niet bij is, vraag er dan een aan of voer de controles zelf uit met behulp van een betrouwbare online service. Elk van deze problemen zou enorm zorgwekkend zijn als de nieuwe eigenaar van een auto, omdat u in veel gevallen aansprakelijk zou zijn.

Een ander belangrijk ding dat velen als vanzelfsprekend beschouwen, is de proefrit. Gewoonlijk is uw enige kans om achter het stuur te kruipen en te zien hoe de auto rijdt, u moet proberen ongeveer 10-20 minuten te rijden en in verschillende rijomstandigheden en scenario’s, bijvoorbeeld door een stuk binnen een stad en vervolgens op de snelweg te rijden. Als u geen auto-expert bent, maar u kent wel iemand die dat wel is, neem deze dan mee, want zij kunnen iets opmerken dat u niet ziet.

Tot slot, wees niet bang om vragen te stellen en te onderhandelen over de prijs wanneer u zich in die fase van het koopproces bevindt. Elke dealer, ongeacht de grootte, of particuliere verkoper, is bereid om alle vragen te beantwoorden en zou bereid moeten zijn om te onderhandelen (onderhandelen over de prijs is mogelijk niet van toepassing op garages zonder onderhandelen).