Kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek? Veranderingen in het kredietscoresysteem zeggen misschien anders

Wanneer heeft u voor het laatst uw kredietscore gecontroleerd om te zien of u daadwerkelijk in aanmerking komt voor een hypotheek? Als het meer dan een paar maanden geleden is, zal het je misschien verbazen dat er dingen zijn veranderd. Aangezien de huisvestingscrisis mensen financieel blijft uitdagen, kunnen veranderingen in het kredietbeoordelingssysteem ervoor zorgen dat ze niet in staat zijn om een ‚Äč‚Äčlening te krijgen.

Het goedkeuringsproces voor leningen in het algemeen verandert snel, en wat vroeger als een goed krediet werd beschouwd, staat mensen niet langer toe om goedgekeurd te worden voor een lening. In het verleden zou u met een kredietscore van 720 bijvoorbeeld goedkeuring hebben gekregen voor de best mogelijke leentarieven. Dat is echter niet meer het geval. Veel kredietverstrekkers zijn niet in staat een hypotheek te verstrekken aan mensen met een score lager dan 760, wat het nieuwe minimum lijkt te zijn voor een uitstekende kredietwaardigheid.

Het goede nieuws is dat sommige mensen die in het verleden een slechte of redelijke kredietwaardigheid hadden, blij zijn dat hun score is gestegen. Omdat de manier waarop uw score wordt berekend onlangs is gewijzigd, profiteren veel mensen van een hogere kredietwaardigheid. Een van de meest opvallende veranderingen is dat er nu rekening wordt gehouden met de manier waarop u met meerdere soorten krediet omgaat. Dat betekent dat als je zowel doorlopend krediet als leningen op afbetaling hebt en die rekeningen op tijd hebt betaald, je een hogere score zou kunnen hebben dan je dacht te hebben.

Consumenten kunnen via onderstaande link gratis hun score checken om te zien waar ze aan toe zijn. Aangezien het nationale gemiddelde een score van 680 is, staat u misschien voor een echte verrassing als u ziet hoe u zich verhoudt tot uw buren.