Kun je een auto kopen zonder rijbewijs?

Door de straten cruisen in een auto is een droom van velen. Maar kun je de droom vervullen zonder een rijbewijs? Kun je een auto kopen zonder?

Het korte antwoord is ja. Het is geen misdaad om een ​​auto te kopen zonder rijbewijs. Het is ook legaal voor een autokoper om zonder autolening een autolening te krijgen. Het is echter een heel andere vraag of een geldschieter daadwerkelijk een autolening wil verstrekken aan zo’n autokoper.

Waarom schrikken kredietverstrekkers terug voor het verstrekken van autoleningen zonder rijbewijs?

Kredietverstrekkers weten dat de kans groter is dat u voor iets blijft betalen als u het gebruikt. En u betaalt uw lening niet als u niet met uw auto kunt rijden. Dus onthouden ze zich van het verstrekken van autoleningen aan autokopers zonder rijbewijs. Er zijn verschillende andere redenen, zoals:

1. Autoverzekering

Een autoverzekering beschermt de kredietverstrekkers in geval van een ongeval of diefstal. Ze weten dat als uw auto total loss is of als u geen auto heeft, u waarschijnlijk geen betalingen zult doen. Ze vereisen dus dat u een autoverzekering afsluit.

Als u geen geldig rijbewijs heeft, kunt u geen autoverzekering afsluiten. En zonder een verzekeringspolis keurt een geldschieter uw aanvraag voor een autolening niet goed.

2. Registratie

Staatsvervoersdiensten stellen het rijbewijs niet verplicht voor het voltooien van het autoregistratieproces. Ze accepteren elke door de staat goedgekeurde identiteitskaart. Maar ze vereisen dat u de details van uw verzekeringspolis verstrekt voordat u uw auto registreert. En het afsluiten van een autoverzekering zonder rijbewijs is onmogelijk.

3. Schorsing wegens DUI

Als uw rijbewijs is geschorst of ingetrokken vanwege meerdere veroordelingen voor rijden onder invloed, kunt u uw auto niet registreren. En aangezien het illegaal is om een ​​auto te besturen zonder de juiste registratie, zal de geldschieter u geen autolening verstrekken.

Er is een uitzondering op elke regel

Kredietverstrekkers verstrekken in enkele uitzonderlijke gevallen autoleningen zonder vergunning, zoals:

1. Wanneer een minderjarige zonder rijbewijs een auto wil kopen zodat hij/zij een auto gereed kan hebben zodra hij/zij het rijbewijs heeft. In een dergelijke situatie kan een ouder een autolening krijgen door medeondertekenaar te worden en een verzekering af te sluiten met behulp van zijn/haar licentie.

2. Wanneer een echtgenoot die geen rijbewijs heeft een auto wil kopen voor zijn/haar partner, kan hij/zij goedkeuring krijgen voor een autolening als hij/zij voldoet aan de vereisten van de geldschieter om medeondertekenaar te worden.

Een auto kopen zonder geldig rijbewijs is een lastige opgave. Als u een auto voor iemand anders koopt, is dat terecht. Vermijd het als u van plan bent om de auto zelf te gebruiken.